Educació

Ensenyament

Catalunya no farà revàlides de secundària el curs que ve

Ensenyament recorrerà el reial decret de les proves d'ESO i batxillerat i confia en la pròxima derogació de la llei Wert

L'avaluació de la Lomqe no té efectes acadèmics fins al curs 2017/2018

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va assegurar ahir que Catalunya no aplicarà, el curs que ve, les revàlides al final de l'educació secundària obligatòria (ESO) i el batxillerat, tot i haver estat aprovades divendres pel Consell de Ministres en un reial decret. En declaracions a TV3, Ruiz va llançar un missatge de tranquil·litat als estudiants i a les famílies, a qui va recordar que aquestes proves previstes en la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) no tenen efectes acadèmics fins al curs 2017/2018.

Mentrestant, el Departament d'Ensenyament recorrerà el decret i els estudiants obtindran el títol d'ESO i de batxillerat a través del seu institut com fins ara. Tampoc hi haurà canvis en el currículum i els estudiants s'hauran d'examinar de les assignatures que ja tenien previstes el curs passat. La consellera confia que abans del curs 2017/2018 les polèmiques revàlides hauran passat a la història perquè amb el Partit Popular (PP) sense majoria s'haurà derogat la llei Wert.

A Catalunya, doncs, els alumnes de quart d'ESO continuaran fent l'avaluació de competències bàsiques, que no té cap efecte acadèmic. Ruiz va aprofitar per insistir en les diferències entre aquestes proves i les que planteja el Ministeri d'Educació. “Europa fa una aposta, com ho fan els països més avançats. Com ho fa també l'OCDE, per avaluar els coneixements i les competències dels nostres alumnes, que no és el que planteja el Ministeri”, que és “un plantejament molt antic”, va dir la consellera. El Departament d'Ensenyament ha estat objecte de fortes crítiques per una part de les famílies i els sindicats, que l'acusaven de replicar les proves de la llei Wert.

El sindicat USTEC-STEs va reaccionar al decret del Ministeri poc després que s'aprovés i va demanar a Ensenyament que el desobeeixi, ja que “no té present la situació de partida de l'alumnat, ni la seva evolució individual, bàsica en qualsevol procés d'avaluació. L'organització va demanar, a més, a les forces amb representació al Congrés dels Diputats que “en cap cas permetin la investidura del president del govern en funcions, Mariano Rajoy”.

El rebuig a les revàlides és molt estès arreu de l'Estat i el govern espanyol ha hagut de rectificar i dissenyar unes proves molt semblants a les que es fan actualment.

LA FRASE

El plantejament de les revàlides del Ministeri d'Educació és molt antic
Meritxell Ruiz
consellera d'ensenyament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L’Audiencia Nacional jutja el jubilat de les cartes bomba

barcelona

La fiscalia alerta cal demostrar el trastorn mental de la dona que va matar la filla a Sant Joan Despí

barcelona
societat

Blanes acull la primera ‘Zombie Walk’ pel Festival Internacional de Cinema

blanes
medi ambient

Barcelona passa de fase de sequera a fase d’excepcionalitat

barcelona
transports

L’aeroport del Prat suma 4,6 milions de passatgers a l’abril, un 9,5% més

barcelona

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

Barcelona
urbanisme

40è aniversari reivindicant l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà

BARCELONA
GIRONA

La UdG participa en un programa per a entrenadors centrat en dones joves esportistes

GIRONA
canvi climàtic

Augmenten les morts per calor al sud d’Europa

barcelona