Educació

municipal

civisme

Blanes combat les pintades a les parets des dels instituts

L'Ajuntament i els centres de secundària han pactat tallers amb grafits per evitar les bretolades en façanes

L'Ajuntament de Blanes i els instituts del municipi han engegat per al curs vinent un projecte per sensibilitzar els joves sobre la necessitat de respectar les façanes dels edificis, amb una activitat que inclourà fer un grafit. A diferència dels grafiters que respecten els espais públics i duen a terme projectes artístics, l'activitat està pensada per combatre les guixades que omplen moltes parets, i que sol dur a terme gent jove. El projecte va néixer a les àrees d'Urbanisme i Ensenyament de l'Ajuntament, i segons expliquen Pepa Celaya (regidora d'Urbanisme) i Albert Sanz (Ensenyament), va ser quan l'Ajuntament va requerir a un propietari que pintés la façana i al cap d'un mes i mig tornava a estar plena de guixots. “El projecte és per combatre la mala praxi d'alguns grafiters i el vandalisme en façanes d'edificis, i el primer objectiu del projecte és sensibilitzar”, diu Celaya.

Tant la regidora com Sanz expliquen que els instituts van valorar positivament la proposta, que s'acabarà de perfilar aquest setembre. En alguns instituts es farà a primer i segon d'ESO i en d'altres, a tercer i quart, i en tots els casos s'hi implicarà el departament d'art dels centres d'ensenyament. Cada institut tindrà una façana assignada. Així, l'institut Serrallarga farà un projecte per a la pujada a l'església de Santa Maria; l'institut de Sa Palomera farà un projecte per a l'entrada de l'institut, i el de S'Agulla, a les parets d'una associació de veïns de la carretera de Lloret, que van ser els primers a oferir l'espai. “Algun col·legi estava fart de les pintades arran d'edifici, hi ha llocs que els grafiters utilitzen i no hi ha cap problema, però hi ha pintades en façanes que també provoquen queixes dels veïns i no tenen cap gràcia”, diu Sanz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia