Societat

La façana de Sant Esteve d’Olot, a punt de restaurar

La intervenció ja disposa de la llicència d’obres

La parròquia farà una col·lecta per poder pagar-ne el cost

La restauració de la façana de l’església de Sant Esteve, la més important d’Olot, ja disposa del corresponent avantprojecte i de la llicència d’obres, aprovada ahir per la junta de govern local de l’Ajuntament. Els treballs, per tant, podran començar a curt termini, però el Bisbat de Girona, la parròquia i l’associació cultural Amics de Sant Esteve hauran de buscar recursos per pagar les obres. El pressupost s’ha calculat en 263.000 euros i de moment només se’n tenen assegurats 64.000, corresponents a unes ajudes del Departament de Cultura i la Diputació, de 32.000 euros cadascuna. Per això, està prevista una col·lecta. D’altra banda, es confia en una aportació directa del Bisbat i en el fet que es trobaran altres ajudes econòmiques.

Ahir van presentar l’informe tècnic sobre l’estat de la façana i l’avantprojecte de la intervenció, en un acte amb la premsa al qual van assistir Pere Rovira, del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya; l’arquitecta Neus Roca; Núria Toro, de l’empresa responsable del projecte; Manel Mas, dels Amics de Sant Esteve, i l’alcalde, Pep Berga.

La intervenció

L’estudi conclou que les patologies que estan malmetent la pedra (bàsicament, humitats i la creació de molses) són degudes a una evacuació deficient de l’aigua, sobretot a la part més alta de la façana. La intervenció que es preveu consistirà a netejar, consolidar i reintegrar amb morters les zones més malmeses per estabilitzar-les, a substituir els materials fets malbé i a aplicar mesures per evitar que l’aigua torni a deteriorar la pedra.

LA DATA

XVIII
és el segle
en què es va fer la façana i es va completar l’església, en la qual domina l’estil barroc.

Una xarxa pel risc de despreniments

Des del mes de gener, a la part més malmesa de la façana de Sant Esteve hi ha instal·lada una gran xarxa de 500 metres quadrats que evita que els possibles despreniments caiguin a l’entrada del temple i fereixin algú. La protecció –amb molt poc impacte visual– es va posar arran dels despreniments que s’hi havien detectat, corresponents a la capa exterior de les aplicacions d’argila, calç i guix que hi ha sobre la pedra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona