Societat

Combatran el sexisme en la festa major d’Arbúcies

Entitats, col·lectius de la comissió de festes i l’Ajuntament d’Arbúcies han establert un protocol amb el qual combatran el sexisme en la festa major, que comença dijous i que s’allarga fins dilluns. Amb el lema Per una festa major lliure de sexisme i plena de respecte, els promotors afirmen que posaran totes les eines en contra de les conductes sexistes.

L’Ajuntament informa que als carrers de la vila hi haurà cartells de sensibilització i informació i al recinte de barraques es muntarà un punt lila (punt informatiu i d’atenció en cas d’agressió) de les 12 de la nit a les 3 de la matinada “amb dones amb formació específica per desenvolupar aquesta tasca”. A partir de les 3, l’atenció anirà a càrrec de la policia, personal d’una empresa de seguretat i de les ambulàncies i els responsables de les barres.

En un dels cartells distribuïts, es destaca, entre altres consignes, “NO ÉS NO. No siguis bavós o bavosa, això no és lligar”, o “Cap argument és vàlid per justificar comportaments que ens facin sentir incòmodes.”

La festa major començarà dijous amb l’actuació musical del grup argentí Iónico a les Naus Ayats i cinema a la fresca a Can Cassó amb Coco, però el pregó, de l’Associació de Catifaires d’Arbúcies, serà divendres a les nou de la nit a Can Cassó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia