Societat

Girona estudia suspendre algunes activitats de les Fires arran dels aldarulls

L’Ajuntament comptabilitza almenys 43 contenidors cremats

Caldrà reasfaltar part del ferm de la Gran Via Jaume I

L’Ajuntament de Girona estudia suspendre algunes activitats de les Fires i Festes de Sant Narcís, que comencen aquest divendres amb el pregó i s’allargaran fins al 3 de novembre. L’equip de govern de JxCat, encapçalat per l’alcaldessa Marta Madrenas, ho està valorant internament i parla també amb les entitats que coorganitzen els diferents actes.

“S’està analitzant cada activitat de manera individual per decidir si es manté o no”, informa el consistori. A més, demà la situació s’analitzarà amb la resta de grups municipals. Serà en una reunió que s’ha convocat per demà a la tarda.

43 contenidors cremats

A banda, el consistori fa inventari dels danys provocats pels disturbis. Fins ara ha comptabilitzat 43 contenidors cremats. A més, es van cremar alguns cubells de recollida dels comerços. L’Ajuntament ja està en converses amb els propietaris dels negocis per reposar-los. Però de moment, per seguretat, no instal·larà nous contenidors d’escombraries a tot el perímetre comprès entre el Barri Vell, el Mercadal i Bonastruc de Porta.

“S’ha reforçat la recollida manual d’escombraries i també la dels contenidors que hi ha soterrats en aquesta zona”, explica el consistori.

Pel què fa a la resta del mobiliari urbà i elements de la via pública (senyals, papereres, llambordes) que es van fer servir com a barricades o munició contra la policia, l’Ajuntament està fent l’inventari dels danys i els reposarà “per urgència tan bon punt sigui possible”.

La Gran Via, tallada fins passat Fires

Després que dimarts a la nit es vessés cera a la Gran Via Jaume I i que el dimecres s’hi cremessin contenidors, l’avinguda està tallada entre Ramon Folch i Marquès de Camps i de moment es mantindrà així.

L’Ajuntament explica que, després de la neteja intensiva de la cera, s’han fet proves al tram comprès entre Miquel Blay i el carrer de la Sèquia, que “no garanteixen la seguretat de la circulació de vehicles”.

Per això, el consistori ha optat per reasfaltar el tram de la Gran Via on hi ha restes de cera, i també aquells trossos d’asfalt –com els més propers a Correus– on els incendis de contenidors van fondre el ferm.

Tot això, però, es farà després de les Fires. Mentrestant, els vehicles no hi podran circular. Aquells veïns que hagin d’accedir a guals o aparcaments ho podran fer a través dels carrers de la Sèquia, Eiximenis i Miquel Blay.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona