Salut

Els hospitals d’Olot i Campdevànol comencen la redistribució de pediatria

L’objectiu és garantir l’atenció pediàtrica primària al Ripollès

El nou equip el formen 14 pediatres, 15 infermers i el grup d’infermeria pediàtrica d’Olot

Els centres hospitalaris d’Olot i Campdevànol han posat en marxa aquest mes de gener l’equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès (EPTGiR), un sistema que unifica els dos serveis amb l’objectiu de suplir la manca d’especialistes al Ripollès i garantir-hi l’atenció pediàtrica primària. Gràcies a un nou equip format per 14 pediatres, 15 infermers pediàtrics de l’atenció primària i el grup d’infermeria pediàtrica de l’hospital d’Olot, es podrà seguir garantint a tots els infants i adolescents de fins a catorze anys del Ripollès un especialista pediàtric al seu CAP de referència.

L’equip pediàtric territorial de la Garrotxa i el Ripollès assumeix l’atenció pediàtrica hospitalària i primària de la Garrotxa i la primària del Ripollès. L’equip no només representa una major assistència, sinó que també es recuperen les hores de consulta amb els especialistes pediàtrics, i s’arriba a les 130 hores setmanals. Segons informa ACN, aquest increment de l’atenció afecta tant els CAP de Campdevànol i Ribes de Freser, gestionats per l’hospital de Campdevànol, com els de Ripoll, Camprodon i Sant Joan les Abadesses, que depenen de l’ICS. Pel que fa al CAP de Ripoll, a partir d’ara també garanteix l’assistència sanitària de 8 h a 20 h els dies laborables, en comptes de fer la cobertura només una part de la jornada com feia.

Segons els hospitals, el fet de treballar en xarxa els permet apropar-se a l’entorn i a la comunitat de l’infant. Uns objectius que coincideixen amb el pla estratègic d’ordenació de l’atenció de pediatria del Departament de Salut, amb el qual es vol potenciar l’atenció primària i constituir-la com l’eix central en la planificació i l’ordenació dels serveis de salut de Catalunya.

A finals de novembre de l’any passat el ple de Ripoll reclamava un millor servei sanitari a la comarca i denunciava múltiples mancances en una moció aprovada per tots els grups polítics. En la moció s’afirmava que s’estava accentuant “la sensació d’inseguretat i desequilibri de serveis” al territori. Ara, algunes de les preocupacions que es van exposar en aquell moment, com ara la reducció de l’horari del CAP de Ripoll o la disminució del nombre de pediatres a la zona, han estat solucionades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona