Societat

L’esperit carnavalesc omple els carrers de ritme i fantasia

Vistoses rues tenyeixen de color diversos municipis, com ara Platja d’Aro, Palamós, Lloret, Santa Coloma de Farners i Olot, on es va fer el carnaval infantil

Unes 5.000 persones desfilen a Platja d’Aro

Vestits confeccionats fins a l’últim detall, atrevits, clàssics, divertits, desenfadats, coloristes, originals, espectaculars, de contes i de paròdia. Des de meduses a guerrers, personatges del gel, pinacles de la Sagrada Família, esponges, dracs... Durant el primer cap de setmana fort del carnaval a les comarques gironines, ahir es va contemplar, un any més, el gran treball en equip de les colles que participen en les rues, així com molts nens i adults que, de manera particular, es van enfundar en una altra pell. La música, la fantasia, els paperets, les plomes, la purpurina, la diversió, les carrosses i el ritme de les coreografies van inundar un bon grapat de carrers. Va ser el cas, entre d’altres, de Platja d’Aro, Palamós, Lloret de Mar, Olot, Santa Coloma de Farners i Sarrià de Ter.

Platja d’Aro va tornar a ser una de les cites més multitudinàries. Al matí, van desfilar 11 colles en format exhibició i, a la tarda, 65 en la modalitat de concurs. En la gran rua de carrosses i comparses, que va arrencar a les 16 h, van prendre part 5.000 participants, que van recórrer les avingudes de Cavall Bernat i de S’Agaró. La van obrir la reina i el rei Carnestoltes de Platja d’Aro, acompanyats per la seva colla Anem de Conya. Tot seguit, hi havia els reis Carnestoltes dels carnavals agermanats de Sant Feliu i Santa Cristina d’Aro: les tres poblacions que enguany promouen desfilades sense alcohol.

També Palamós, que va viure ahir el seu dia gran de carnaval, es va impregnar de gresca i de bon ambient. La rua va anar des de l’avinguda Llibertat fins al Museu de la Pesca, i com a colofó hi va haver després una festa amb discjòqueis, servei de bar i furgoteques.

Un altre municipi costaner que va fer gala de l’ànim carnavalesc va ser Lloret de Mar, on l’esdeveniment és tot un referent. El tret de sortida de la rua va ser a les 16 h, amb el trajecte següent: el passeig de Camprodon i Arrieta, el de Verdaguer, el d’Agustí i Font, l’avinguda de Just Marlés i la del Rieral.

El mateix esperit es va traslladar a Santa Coloma de Farners, on la desfilada va tenir el punt d’inici i final al carrer Pere Costa. D’altra banda, el carnaval infantil va engegar motors, ahir, a Olot, que es prepara per a la gran rua del 29 de febrer. Els més menuts també van gaudir a Blanes, on la festa infantil i familiar va reunir, aquest dissabte, més de 500 participants. I Sant Feliu de Guíxols va acollir abans-d’ahir una de les primeres rues destacades de la Costa Brava. Els Emmaskarats d’Olot van ser els guanyadors en comparsa, Els 4 Gats de Sant Feliu, en carrossa petita i Mar i Muntanya de Santa Cristina, en carrossa gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona