Educació

Lliuren targetes moneder als patis escolars

Alguns consistoris citen a les escoles els beneficiaris de les beques menjador

Els patis de les escoles de diversos municipis, entre els quals Barcelona, Sabadell, Mataró i el Prat, han obert per lliurar a les famílies beneficiàries de beques menjador les targetes moneder amb l’import de la prestació des que es van suspendre les classes. Els centres educatius estan completament tancats des del 13 de març, però Educació ha permès d’obrir els patis a petició dels ajuntaments, que gestionen el lliurament de les targes –els consistori de municipis de més de 20.000 habitants han de prestar els serveis socials bàsics–. Així ho va explicar ahir el director general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa, Juanjo Falcó. “Cada municipi ho està gestionant segons les seves circumstàncies”, va aclarir, i els mètodes van des del lliurament a domicili fins a donar hora als patis escolars. A Barcelona ja han arribat 10.000 targetes de les 30.000 que li corresponen, i s’ha començat per les 45 escoles que agrupen les famílies amb més necessitats. Se les cita en intervals de 15 minuts per evitar cues,i dos funcionaris vetllen perquè es respectin les mesures de seguretat, amb mascaretes i guants i vigilant les distàncies. La mesura, però, ha estat criticada per CCOO, que la troba “arriscada” des del punt de vista de la salut pública. També per representants municipals com l’alcalde del Prat, que creu que tenir les famílies desplaçant-se per recollir targetes no és el sistema més idoni, i pel regidor de Presidència de Barcelona, Jordi Martí, que lamenta que els diners “arribaran tard” i que els 20 euros setmanals per criatura són insuficients.

Torra defensa el sistema davant Colau

R.M.B.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost per carta a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per defensar la gestió del govern del sistema de les targetes moneder. Torra explica que la coordinació entre el departament d’Educació i les administracions locals i comarcals s’ha mantingut “de forma constant” i diu que “les instruccions han deixat volgudament un ampli marge d’actuació als ajuntaments”. Colau i una quarantena d’alcaldes més van enviar dissabte una carta a Torra en què mostraven la seva “preocupació” per la gestió de les targetes moneders i lamentaven que el món local no hagi rebut “cap directriu” sobre el repartiment de les targetes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA