Salut

Arrenca la primera fase de la prova pilot de l’ ‘app’ d’alerta de contagis de coronavirus a La Gomera

Comença amb una campanya de comunicació i a partir del 6 de juliol s’iniciarà la simulació de contagis

La primera fase de la prova pilot de l’ ‘app’ d’alerta de contagis de coronavirus arrenca aquest dilluns a l’illa canària de La Gomera. L’aplicació, que es dirà ‘Radar COVID’, funcionarà a Android i iOS i ja s’ha enviat a Google i Apple perquè superi els seus processos de validació i es publiquin a les seves botigues virtuals. Segons han informat fonts del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, la primera fase que comença aquest dilluns serà una “intensa campanya de comunicació, sensibilització i formació a escala local”. La segona fase començarà el 6 de juliol amb la simulació de contagis i seguiment. A partir del 20 de juliol es farà una avaluació del pilot.

La campanya que es desplegarà a partir d’avui té com a objectiu promoure la descàrrega de l’aplicació amb la comunicació a través de mitjans de comunicació i institucions. També es farà a companyies navilieres i aerolínies perquè també se l’instal·li població de fora de l’illa. Es formarà els promotors encarregats de captar i assistir en la instal·lació de l’ ‘app’ i s’enviaran els correus als voluntaris inicials.

La simulació de contagis començarà el 6 de juliol amb un primer positiu inicial. Després, hi haurà tres onades seguides a partir dels dies 10, 13 i 17 de juliol. Es farà seguiment diari dels indicadors obtinguts per seguir l’evolució de la prova.

A partir del 20 de juliol s’avaluarà quanta gent se l’ha descarregat, com ha funcionat, quants positius es van comunicar i quants usuaris van mantenir l’ ‘app’ activa. Aquesta anàlisi servirà per decidir quin ús es fa d’aquesta eina.

Una participació voluntària

La participació en el pilot és voluntària i el sistema funcionarà a través de bluetooth, el que implicarà que no s’activi la geocalització dels usuaris. Amb l’aplicació descarregada i aquest sistema en marxa, el telèfon detectarà a través de codis aquelles persones que hagin estat a menys de dos metres i durant més de deu minuts.

En el cas que una persona es contagi –i quan el sistema ja funcioni de manera real- la persona infectada rebrà una mena de codi un cop se li comuniqui el PCR positiu que podrà, sempre voluntàriament, introduir al sistema. D’aquesta manera i sense introduir dades personals, el dispositiu mòbil detectarà i avisarà quan s’hagi tingut contacte estret amb una persona contagiada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Guia per celebrar el Corpus, la festa de totes les festes

Barcelona

Interrompuda la circulació de trens entre Flaçà i Figueres

CAMALLERA
energia

Els Fons Nuclears reben un centenar de sol·licituds d’inversions d’alt impacte

Ascó
societat

El port de Tarragona ven l’‘Elbeik’ per 88.000 euros

Tarragona

L’Ajuntament considera “injust” que es demani tancar la platja del Rec del Molí

L’ESCALA

Suspenen de nou la qualitat de l’aigua de la platja del Rec del Molí

L’ESCALA
islàndia

Nova erupció volcànica en Reykjanes, la cinquena en últims mesos

barcelona
Medi ambient

El Port de Barcelona millora el control de la contaminació a l’aigua i l’atmosfera

Barcelona
Societat

Les entitats socials demanen més comunicació a Albiol

Badalona