Salut

ACRA reclama al Govern que proporcioni ja tests d’antígens a les residències: “No val d’aquí 15 dies, ha de ser ja”

Pascual creu que les sortides del centre no són segures però confia que no es restringiran les visites

La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Cinta Pascual, ha reclamat al Govern que proporcioni ja tests d’antígens a les residències. “No val d’aquí a 15 dies, ha de ser ja perquè la situació dolenta la tenim ara”, ha avisat Pascual.

La presidenta de l’ACRA ha confiat que de cara a la segona onada no es restringiran les visites de familiars a residents perquè es poden fer segures i amb totes les garanties sanitàries, tot i assumint que “hi ha un risc que s’haurà de córrer”.

No ho veu igual amb les sortides del centre -que el Govern de moment ja ha restringit durant 15 dies-, i creu que no són segures perquè “la situació està pitjor fora que a dins”.

En aquest sentit, Pascual ha apuntat que no creu que en 15 dies pugui millorar significativament la situació com per reprendre-les i ha insistit que no es poden “arriscar” a patir contagis per les estades a l’exterior.

En el cas de les visites, però, és una ferma defensora que es mantinguin perquè “són l’alegria” dels residents. A més, ha remarcat que d’ençà de l’inici de la pandèmia “s’ha après a fer-les segures” i ha assegurat que ni la patronal ni el mateix Govern aposten per restringir-les, com sí que es va fer en la primera onada.

Pascual ha afegit que abans d’eliminar-les es podria plantejar fer proves a les famílies abans d’entrar al recinte per certificar que estan “netes”.

Les residències, “molt més preparades”

La presidenta de l’ACRA ha defensat que les residències estan “molt més preparades” que fa sis mesos i ha assegurat que la “sorprendria molt” que tornés a col·lapsar tot el sistema sanitari i es repetís la situació de la tardor i primavera passades.

“Hem treballat molt tant l’administració com nosaltres i estem preparats; si col·lapsen, col·lapsarem tots”, ha dit, tot remarcant que ho veu “molt difícil”.

Pascual també ha insistit que hi ha “bona sintonia” amb el Govern i que estan “en comunicació constant” per preparar el sistema.

Una de les coses que Pascual veu imprescindible per garantir que no es repeteixi la situació viscuda a l’inici de la pandèmia és assegurar un bon cribratge entre tots els treballadors dels centres residencials, ja que mentre que els residents no poden tenir cap font de contagi dins l’espai els professionals sí que entren i surten de les instal·lacions.

En aquest sentit, Pascual demana garantir que es facin proves periòdiques a tots els treballadors per evitar que “entri” el coronavirus a les residències i que s’escampi “com una taca d’oli”.

D’altra banda, des de l’ACRA també es demana que es mantingui una bona coordinació entre residències i sanitat perquè no puguin “fallar” les derivacions hospitalàries i els dispositius especials de trasllat.

Pascual es mostra confiada que els plans “no poden fallar” perquè han estat treballats en profunditat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia