Societat

Educació també rep carbó per la gestió de la Covid

La Ustec vol que els substituts de personal vulnerable cobrin el període de Nadal

Amb crits de “Bargalló dimissió” la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (Ustec-STEs) va escampar carbó davant de la seu del departament d’Educació, com el dia abans havien fet les patronals de restauració i comerç a la plaça Sant Jaume, per censurar el que consideren una mala gestió de la pandèmia als centres escolars. En concret, la protesta es va focalitzar a denunciar l’acomiadament de substituts durant les vacances de Nadal per “estalviar-se les seves nòmines”, mentre que molts dels treballadors vulnerables s’hauran de reincorporar aquest dilluns estant en la mateixa situació d’exposició per la pandèmia i havent d’acreditar una baixa mèdica oficial i no un permís per deure inexcusable com passava fins ara. El sindicat demana a Educació que rectifiqui i que continuï vigent el permís de deure inexcusable del personal vulnerable així els substituts conservin el seu nomenament i “cobrin el període festiu com els correspon”, va explicar la portaveu del sindicat, Iolanda Segura.

A la concentració, hi va assistir una de les afectades, Mar Roig, per explicar que el 16 de setembre va rebre un nomenament que deia que s’acabaria el 30 de juny, però el 31 de desembre, sense previ avís, va saber que havia estat donada de baixa el 21 de desembre. Roig va lamentar la precarització i el tracte que reben, perquè considera que l’únic objectiu del departament d’Educació és “estalviar-se dos sous”.

Censuren la “incompetència” i el “silenci”

La Ustec també és partidària de retardar algun dies la incorporació presencial dels alumnes al centres escolars perquè la conselleria “no ha fet els deures” perquè no s’han fet PCR previs als professionals, no s’han reduït més les ràtios, no hi ha mascaretes FFP2 per a tots ni sistemes de ventilació adients, va explicar la seva portaveu, Iolanda Segura. Censura que tampoc ha escoltat els experts i la poca voluntat d’interlocució del govern, que ha optat pel “silenci”. El representant al Consell Escolar de Catalunya, Xavier Díez, també va lamentar la “falta de lideratge” i la “incompetència del departament, que no respon a cap de les seves peticions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en energies renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA