Solidaritat
Un ordinador, una oportunitat
Inicia una campanya amb la fita que tots els escolars tinguin un ordinador
Vol prioritzar les nenes i la seva formació tecnològica
El 14 de febrer, Gerard Giménez Adsuar , estudiant del màster d’estadística de la UPF, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), i resident des de fa uns mesos a Girona, va contactar, a través d’una piulada a Twitter, amb l’alcaldessa d’aquesta ciutat, Marta Madrenas: “M’agradaria fer un donatiu de 10 ordinadors per a noies que viuen a Girona i que no en tenen a casa. Com puc contactar amb vostè?” Madrenas, que, dos dies abans, havia recalcat la importància de l’educació i la formació en l’àmbit tecnològic entre les nenes, va agrair l’oferiment emplaçant a una trobada per concretar la donació.
Bona tarda alcaldessa, m’agradaria fer un donatiu de 10 ordinadors per noies que viuen a Girona i que no en tenen a casa. Com puc contactar amb vostè per explicar-li amb més detall? Porto uns mesos vivint a Girona i estic encantat amb la ciutat.
— Gerard Giménez Adsuar (@gmnzgerard) February 14, 2021
Gerard Giménez Adsuar , molt actiu a les xarxes, en què comparteix informació estadística sobre la Covid-19, és l’impulsor de la iniciativa Un ordinador per tothom ( www.unordinadorpertothom.com ), en què es poden fer donacions. Calcula que hi ha 55.000 nens que no disposen d’un ordinador a casa. “Internet és una font de coneixement infinita i els hem de donar l’oportunitat. És molt important”, assenyala. De moment, ha fet dues donacions a dues estudiants de l’escola Pia d’Olot. “Fins ara, treballaven amb el mòbil. Són molt intel·ligents. Una vol ser enginyera”, recalca sobre el gran salt qualitatiu que els ha significat disposar d’un ordinador. Explica que pot aconseguir els ordinadors per menys de 125 euros (adquireix plaques base i perifèrics a l’Associació Raspberry-pi 4, productors número u en el món de plaques bases amb finalitats educatives); si es disposa de pantalles, el preu baixa a 70 euros. També accepta donacions d’ordinadors vells o de perifèrics que no s’utilitzin. Gerard Giménez vol prioritzar les donacions a estudiants nenes per fer front a la bretxa digital i de gènere: “Històricament, hi ha hagut un dèficit d’enginyeres. Ens falta moltíssim.” A banda de la donació de deu ordinadors a Girona, que s’ha de concretar, n’entregarà tres al barri de San Roc de Badalona.
La pandèmia li va donar molta notorietat a les xarxes, una plataforma perfecta per a la solidaritat: “Arran de compartir les dades Covid-19, he tingut visibilitat, però el que m’importa, el que realment em mou és que els nens tinguin més oportunitats.”