Societat

Antonio J. Dominguez

Director de Cargobici

“Hem de deixar de repartir com es feia a mitjan segle XX”

Cargobici és una empresa emergent que ofereix solucions logístiques per afrontar l’última milla de repartiment de productes a les ciutats; són distribuïdors exclusius oficials de les bicicletes de càrrega XYZ Cargo i lideren projectes de distribució urbana de mercaderies (DUM). Han rebut el premi a la sostenibilitat atorgat per BBVA i la FACC

L’empresa va començar com a productora de bicicletes modulars. Què és exactament un vehicle modular?

És un tipus de bicicleta que s’adapta a les peticions del client, sobretot pel que fa a les mesures de la caixa de càrrega. No necessita soldadura i és de fàcil fabricació. En un principi el nostre projecte era la venda d’aquest tipus de bicicletes per potenciar una distribució de mercaderia més sostenible.

Però darrerament han canviat d’orientació i ara aposten per ser vostès els que distribueixen.

Sí, hem vist que hi ha una gran buit per cobrir pel que fa al repartiment de productes als establiments. Nosaltres ens hem especialitzat sobretot en hostaleria.

Quina és la particularitat del seu sistema de repartiment. Què el fa diferent al que ja coneixem?

Són molts elements. Per començar, les furgonetes que distribueixen als restaurants o bars ho fan amb una periodicitat setmanal o fins i tot cada quinze dies. Això obliga els responsables del negoci a planificar a llarg termini i és difícil que tot encaixi. En canvi nosaltres podem fer el servei de manera diària i totalment ajustat a la demanda concreta.

Un servei tan concret pot ser més car?

El preu és més o menys igual al del vehicle de motor, i els beneficis són molt més alts, primer per la conveniència de poder decidir la comanda, que, en els temps en què estem, és molt important. També hi ha la reducció del cànon de CO2 i, finalment la contribució a fer un repartiment més sostenible. Hem de canviar la manera de repartir, que encara és la que hem heretat de mitjan segle XX.

Què representa un reconeixement com el que han rebut del BBVA i la FACC?

Representa una injecció a la nostra autoestima perquè veus reconegut l’esforç i saps que estàs en el bon camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia