Societat

Fiscalia defensa un mosso que va pegar al cap

L’acusació particular demana cinc anys de presó al policia processat

En pocs països com Catalunya la feina de la policia és sotmesa a l’escrutini públic. Ahir, a aquesta tasca s’hi va sumar la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona, que va començar a jutjar un mosso d’esquadra, amb el TIP 6252, acusat de pegar al cap a un manifestant amb la seva defensa personal. A criteri de la fiscalia, aquesta conducta no permesa al reglament es va dur a terme en aplicació del deure policial i per això demana l’absolució de l’acusat.

Es dona la circumstància que la fiscalia coincideix amb l’acusació particular a l’hora de catalogar els fets d’un delicte de lesions, però és només l’advocada d’aquest la que demana una condemna de cinc anys de presó al policia i cinc d’inhabilitació.

Ahir, al judici, l’acusat va negar que pegués al cap. La víctima era un dels manifestants que van anar a protestar per la presència del rei Felip VI a Barcelona el 25 de febrer del 2018. Els Mossos van blindar els accessos al Palau de la Música, on sopava el monarca, i en una de les barreres policials es van produir els fets ara jutjats. El mosso va dir que la seva feina era protegir el rei dels manifestants. La víctima va recordar que era a primera línia, davant de la policia, i que en rebre el cop va perdre el coneixement i va haver de se atès.

Dos periodistes que van observar l’escena van identificar, sense cap mena de dubte, l’agent processat com l’autor del cop. “Va ser un cop de dalt a baix”, van dir tots dos reproduint el gest que van veure fer aquell dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia