Administracions

pALAMÓS

Uns 18.000 tiquets venuts a la Fira de la Gamba

La Fira de la Gamba de Palamós va revalidar aquest cap de setmana un any més l’èxit de públic amb més des 18.000 tiquets venuts, mitjançant els quals el públic assistent va poder degustar els tastets. La fira també va oferir una zona d’exposició i tast de productes de proximitat necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba, així com demostracions de cuina marinera a l’Espai del Peix, i visites a les barques d’arrossegament i a la subhasta. Durant aquesta mostra s’han servit, amb els diversos tastets elaborats, més de 180 quilos de gamba de Palamós certificada.La fira va comptar dissabte ambb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamo´s i amb distribui¨dors i peixaters especialitzats en la seva comercialitzacio´.Durant tot la jornada s’han servit degustacions que han tingut la gamba com ingredient principal i que han estat elaborades des d’una cuina central ubicada a la llotja i integrada per restauradors certificats amb la Marca de Garantia i els pescadors palamosins, amb l’objectiu comú de promocionar la Gamba de Palamós.Durant tot el dia també s’han fet visites a les barques d’arrossegament del port pesquer, i a la subhasta del peix.Durant el matí l’Espai del Peix ha acollit el lliurament de dels nous certificats de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, en aquest cas a un total de 13 empreses que s’han certificat aquest any, la majoria palamosines però també n’hi ha de Platja d’Aro, Calonge o Tamariu.A banda s’ha atorgat el guardó d’Ambaixador de la Gamba de Palamós 2022, al jove terrassenc de 13 anys, Guillem Serrat, guanyador de la darrera edició del programa MasterChef Júnior, de TVE.La Comissió reguladora de la Marca de Garantia Gamba de Palamós (Ajuntament de Palamós i Confraria de Pescadors de Palamós) ha atorgat aquest guardó a Guillem Serrat, en reconeixement de la seva vàlua i projecció en l’àmbit de la cuina, i per al foment que ha fet del producte pesquer de la gamba, realitzat durant la seva participació en el reconegut programa televisiu.Guillem Serrat va guanyar aquest talent culinari presentant un menú que comptava, en els entrants, amb una recepta que feia protagonista un tàrtar de gamba vermella, inspirada en els estius que passa a Palamós amb la seva família.Els certificats i el guardó d’Ambaixador han estat lliurats en una acte presidit pel conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, que avui ha visitat la 7a Fira de la Gamba de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona