Educació

Creixen un 15% les inscripcions a casals, colònies i campaments de Fundesplai

Aquest estiu 81.000 infants i joves han participat de les activitats

L’entitat ha atorgat un 37% més de beques i ajuts

Fundesplai ha fet balanç de la campanya de casals, colònies, camps de treball, rutes i campaments d’estiu 2022 amb unes xifres de 81.059 inscripcions (un 15% més respecte al 2021), un total de 6.884 beques i ajuts atorgats (un 37% més d’import en comparació amb l’any passat) i 1.806 tandes d’activitats organitzades (un +8%). La campanya d’estiu d’enguany ha durat 74 dies, menys que altres anys per l’avançament de la data d’inici del curs escolar. Més de 200 monitors provinents dels 133 esplais i projectes de lleure educatiu de la Federació Catalana de l’Esplai es reuneixen aquest cap de setmana en la tradicional trobada d’inici de curs Movidic a Can Mateu, a Vilanova de Sau, que també ha servit per presentar la proposta educativa Stop Malbaratar Menjar.

“Colònies, casals i campaments han estat espais de diversió, aprenentatge i convivència per a infants i joves, però també de recuperació emocional després dels temps de pandèmia”, ha corroborat la directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez. “Uns espais de lleure i recuperació emocional especialment importants pels infants i joves en situació de vulnerabilitat”, ha continuat Rodríguez, que ha recordat que Fundesplai ha pogut donar resposta a l’augment en la petició de beques amb el suport d’administracions públiques, empreses i particulars a través de la campanya Fem possible un estiu per a tothom!.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana de l’Esplai, Maria Ferrer, ha ressaltat la importància educativa i social dels esplais. “Volem continuar treballant per a què infants i joves de Catalunya puguin gaudir d’un temps lliure educatiu de qualitat i per a tothom”, ha assenyalat Ferrer, que ha agraït el compromís de monitores i monitors en la seva tasca d’educació en el lleure amb infants, joves i famílies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia