Societat

155 ferits lleus per l’encalç de dos trens a l’estació de Montcada i Reixac

Els mossos investiguen les causes de la topada

Aragonès: “Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable”

Un total de 155 persones han resultat ferides lleus per l’encalç de dos trens a l’estació de Montcada i Reixac Manresa (Vallès Occidental). Un total de 39 persones han estat traslladades en estat lleu, cap de gravetat, a centres hospitalaris. La majoria han patit contusions i hi ha hagut algun traumatisme lleu. Hi havia uns 1.300 passatgers entre els dos trens.

L’incident ha passat a les 7.50 hores. Renfe ha activat el protocol per aquest tipus d’incidents en col·laboració amb Protecció Civil, que ha posat en marxa el pla Ferrocat, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha activat 23 unitats. El Centre Cívic Jaume Balmes ha estat habilitat per l’atenció i acollida de persones amb la Creu Roja i la Policia Local de Montcada i Reixac.

Set dotacions dels bombers han treballat en l’accident. Segons fonts del cos, no hi ha hagut cap persona atrapada als combois.

L’incident ha afectat a les línies R4, R7 i R12. Al voltant de dos quarts de deu del matí, Renfe ha començat a restablir el servei però per via única fins al migdia.

A Montcada, s’han format importants cues per anar en autobús a Barcelona.

Investigació oberta

Els Mossos investiguen les causes del xoc entre els dos combois. De moment, es coneix que el xoc s’ha produït entre un tren que estava parat a l’estació de Montcada i un altre que anava circulant per la mateixa línia i que estava fent la maniobra d’aturada.

Aragonès demana millores

“Millorar el servei a Catalunya és urgent i inajornable”, ha afirmat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en un tuit. Després de desitjar “una ràpida recuperació als ferits”, el president ha afirmat: “Calen totes les explicacions de Renfe, Adif i el govern espanyol”.

Un testimoni

Un dels viatgers que circulava al tren que ha xocat amb el que estava estacionat, Agustí Sancho, ha explicat a l’ACN que ha agafat el tren a Sabadell Sud i que a l’estació de Barberà els han informat que romandrien una estona aturats perquè el tren de davant tenia algun problema. Passats uns cinc minuts han tornat a posar-se en marxa amb normalitat, fins que entraven a l’estació de Montcada i Reixac-Manresa i s’ha produït la topada. Sancho viatjava al vagó del mig a contramarxa i no ha resultat ferit.

Després d’uns instants de confusió han estat informats que s’ha produït un xoc i de seguida ha començat a passar personal de seguretat. Sancho ha explicat que poc després ja han començat a arribar mossos d’esquadra i personal del SEM i els han ajudat a baixar del tren. “Tot bastant ràpid”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró