Educació

UNIVERSITAT

Un centenar d’estudiants, a la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció

La demarcació de Girona del COAC ha programat set activitats que s’han dut a terme des de dilluns fins avui

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) col·labora en una nova edició de la Setmana de l’Arquitectura i la Construcció de la Universitat de Girona, en la qual s’atura la docència a la universitat perquè l’alumnat dels àmbits de l’Edificació de l’Escola Politècnica Superior: el Grau en Estudis d’Arquitectura (GARQ), el Màster en Arquitectura (MARQ) i el Grau en Arquitectura Tècnica i Edificació (GATE), puguin participar en un conjunt d’activitats culturals i formatives que programa la mateixa universitat.

En aquesta ocasió, la demarcació de Girona del COAC ha col·laborat programant set activitats que s’han dut a terme des del passat dilluns 20 de març fins avui mateix, en les quals el conjunt d’arquitectes amb col·legiació també han pogut participar. La primera d’elles, va fer-se dilluns i va consistir en una sortida a Barcelona per visitar la Sagrada Família, el recinte modernista de Sant Pau i el showroom de l’empresa JUNG, patrocinadora principal de la demarcació. La segona activitat es va fer dimarts 21 al matí a la sala Rafael Masó de la Demarcació on l’arquitecta Míriam García va impartir la conferència ‘Ciutats i canvi climàtic. Una proposta de disseny adaptatiu’ que va precedir un taller amb l’alumnat.

A la tarda d’aquest mateix dia, es va organitzar una jornada sobre les sortides professionals, a l’Escola Politècnica Superior de la UdG, on diferents professionals de l’arquitectura dedicats a temes diversos -gestió, administració pública, càlcul d’estructures, urbanisme, etc.- van detallar les possibles opcions per incorporar-se al món laboral.

També es va fer una visita tècnica a la Masia Els Segalars de Sant Miquel de Campmajor el dimecres 22 de març. En aquesta ocasió, juntament amb l’Associació Greta i l’Observatori de la Rehabilitació i Renovació Urbana de les Comarques de Girona, es va aprofitar la visita per explicar com intervenir en el patrimoni arquitectònic per tal de preservar-lo i aplicar millores energètiques i de confort.

A la tarda, la sala Rafael Masó va acollir una conferència de l’arquitecte i fotògraf Adrià Goula, que va explicar el seu projecte fotogràfic Cel·la Nòmada, en el qual reflexiona sobre les relacions entre els elements construïts i els fets viscuts.

La setmana va acabar amb la presentació dels Treballs Final de Màster per part de l’alumnat del Màster en Arquitectura, els quals donen resposta a la reutilització d’edificis patrimonials buits o espais públics infrautilitzats al Barri Vell de la ciutat de Girona; i amb el III Simposi sobre l’Escala, dedicat a la protecció del patrimoni cultural i natural, on la Demarcació hi ha col·laborat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord per cloure el procés judicial per reomplir la pedrera Berta

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Fallada d’internet generalitzada a tot el Ripollès

RIPOLL
religió

Barcelona recorda que fa 1700 anys va configurar-se la fe de l’Església

Barcelona
UNIVERSITAT

Prop de 400 persones fan les proves de més grans de 25 i 45 anys a la UdG

GIRONA

La concessió de l’espai d’esquí i parc lúdic de FCG a la Vall de Núria acaba el dia 30

QUERALBS
enogastronomia

La DO Cava permetrà comprar raïm de vinyes dins de la seva DO encara que no estiguin registrades

vilafranca del penedès

Planoles detecta les fuites que eleven el consum d’aigua al municipi

PLANOLES

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot