Infraestructures i serveis

Dos anys i mig per fer el carril bus a la B-23 reivindicat fa dècades

El carril bus a la B-23 entre Sant Feliu de Llobregat i l’avinguda Diagonal de Barcelona reivindicat des de dècades serà una realitat en dos anys i mig. Aquest és el termini dels treballs que han començat avui arran del conveni firmat el juliol passat entre Ministeri de Transports i Mobilitat i la Generalitat, segons ha explicar la ministra Raquel Sánchez.

El ministeri preveu una inversió de fins a vint milions d’euros per materialitzar l’obra sobre un tram de set quilòmetres de longitud. L’entrada en servei del carril beneficiarà 500 serveis de transport diaris, fet que es tradueix en quatre milions d’usuaris a l’any. Es calcula que el trajecte suposarà un estalvi de 15 minuts “com a mínim en hora punta en els recorreguts”. el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el principal objectiu d’aquesta actuació és “la mobilitat sostenible”. A parer seu, el nou carril bus que unirà l’A-2 amb la diagonal serà un incentiu per deixar el vehicle privat i serà clau per millorar la mobilitat entre el Baix Llobregat amb Barcelona i també de la resta de ciutadans d’altres comarques com el Bages, el Vallès o l’Anoia. El govern calcula que quan es posi en funcionament es deixin d’emetre 34 tones de CO2. Aragonès ha recordat que cal reduir els nivells de contaminació per complir amb els compromisos de la comunitat internacional i que per fer-ho realitat cal oferir “alternatives ràpides, eficients, sostenibles i competitives”.

La ministra ha defensat la necessitat d’evitar “dicrepàncies estèrils” entre administracions en matèria d’infraestructures com quan es va estar a punt de signar un conveni per construir un carril bus i traspassar la via l’any 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia