Societat

Diversos focs confirmen l’alt risc d’incendi al país

Flames a Vallirana, Oristà, Pla de Santa Maria i Vinebre validen les precaucions activades pel govern

L’alerta es manté a 31 comarques alhora que s’activa el VENTCAT com a prevenció

El govern manté l’alerta de risc d’incendi a 31 de les 42 comarques del país, alhora que es pateix pel fort vent de ponent previst, que pot arribar a tenir una força de 72 quilòmetres a l’hora i que ha portat també a Protecció Civil a activar en fase de prealerta el pla VENTCAT. D’entre les comarques que es considera que tenen un perill més gran d’incendi es troben el Baix Llobregat, l’Anoia i el Baix Camp.

Aquesta situació d’alerta decretada pel govern va quedar confirmada aquest diumenge, dia en que es van registrar focs forestals i agrícoles a diferents indrets del país, tot i que de poca importància i que es van poder controlar amb certa celeritat.

Al Pla de Santa Maria, a l’Alt Camp, els Bombers de la Generalitat van treballar en un petit incendi de vegetació forestal quan encara no eren les 10h del matí. Les flames van cremar uns 500 metres quadrats amb alta intensitat, a la zona del pont del Pagès, al quilòmetre 16,5 de la C-37.

Un parell d’hores després, els bombers van estabilitzar un incendi de vegetació agrícola al marge de la carretera T-2237 a Vinebre, a la comarca de la Ribera d’Ebre. El foc, que va cremar un 800 metres quadrats de canyars, va ser sufocat per cinc dotacions de bombers que hi van acudir i que durant la tarda de diumenge continuaven remullant la zona.

Un altre incendi forestal va cremar diumenge a la tarda 1.500 metres quadrats de vegetació agrícola al municipi d’Oristà, a la comarca d’Osona. Fins al lloc es van desplaçar cinc dotacions de bombers, que van aconseguir sufocar les flames poc després.

Gairebé en paral·lel, els Bombers de la Generalitat van activar deu dotacions i un helicòpter bombarder per lluitar contra un incendi forestal que es va declarar diumenge a la tarda en una zona de difícil accés a Vallirana, al Baix Llobregat. Els efectius van acorralar el foc en una zona d’horts.

L’alt risc d’incendi forestal al país ha fet suspendre al voltant de 2.400 activitats a 277 municipis, alhora que els Agents Rurals feien una crida a extremar la precaució, recordant la prohibició de fer foc en el medi natural i activitats que puguin provocar incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia