Societat

Societat

Emoció en format gran

La gran majoria dels municipis del Maresme s'organitzen per veure en grup la final de la Champions

Algunes localitats se n'han estat i d'altres cobren entrada

En algunes localitats, on l'Ajuntament no hi pot arribar, ho fa la penya blaugrana

El toc de queda és a les 20.45. Si fóssim en ple hivern, a aquesta hora, no hi hauria ni una ànima pels carrers. Avui, però, quan comenci la final de la Champions entre el Barça i el Manchester, la situació serà ben diferent, perquè bona part dels municipis de la comarca s'han organitzat per veure el partit en societat gràcies a les pantalles gegants, que avui apareixeran com bolets a diferents punts de la geografia maresmenca.

A la plaça de l'Ajuntament d'Alella, a la de l'església d'Arenys de Munt, a la nova d'Argentona, al poliesportiu de Vilassar, al centre cívic La Fàbrica de Cabrils... qualsevol ubicació serà bona, especialment si al final s'aconsegueix la victòria, donat que normalment s'aposta per pantalles de format molt gran. Amb tot, segurament la més espectacular de totes serà la de Mataró. La productora local Clack Produccions ubicarà al Parc Central vell una pantalla de 30 m² per veure el partit en un ambient festiu i familiar. Els organitzadors, que tenen el suport de la Penya Barcelonista de Mataró, recorden que hi haurà entre 300 i 400 cadires sobre les quals tenen preferència les persones grans. Per evitar aldarulls, aquesta iniciativa, que ja es va dur a terme per les finals de Roma (2009) i París (2006), comptarà amb personal sanitari i seguretat privada.

Més enllà de la capital de la comarca, la resta de localitats tampoc no volen deixar escapar l'oportunitat de celebrar un títol en comunitat. Ara bé, de formats n'hi ha de tota mena. A Caldes d'Estrac o Òrrius, per exemple, es farà en sales municipals, mentre que als dos Vilassar també es veuran sota cobert, però amb més capacitat, perquè se n'habilitaran els respectius pavellons. La diferència, però, és que a Vilassar de Mar l'entrada serà gratuïta i a Vilassar de Dalt els més grans de deu anys hauran d'abonar un euro. És una entrada simbòlica que ajudarà a minimitzar els costos organitzatius. I és que molts ajuntaments noten la falta de recursos econòmics. De fet, uns quants municipis que tradicionalment havien muntat pantalles gegants per a esdeveniments com aquest se n'han hagut d'estar en aquesta ocasió.

En algunes localitats, on no arriba el consistori ho fa la penya barcelonista local. És el cas, per exemple, de Calella, Pineda de Mar o Canet de Mar. En aquest darrer cas, la pantalla gegant se situarà a l'envelat de Villaflora i per accedir-hi s'hauran de pagar dos euros, que donaran dret a una consumició. A Sant Vicenç de Montalt, qui organitza la festa serà l'Associació de Gent Gran Els Xurravins, que un cop més seguirà la final des del centre cívic El Gorg.

Triplet a Tordera

Amb tot, on hi haurà més oferta per triar, amb tres possibilitats diferents, serà a Tordera. La penya barcelonista ha preparat una pantalla gegant al pavelló de la plaça Concòrdia, amb entrada gratuïta. El grup excursionista Miralles muntarà una pantalla gegant al parc Prudenci Bertrana, on després hi haurà un concert amb els grups Surfing Quatro, Hombre Topo i Bandits Bombs. A més, la promoció de l'any 1996 de l'escola Sant Josep ha muntat una pantalla a la pista de l'Amistat coincidint amb el seu sopar de comiat del curs, que clourà amb un discjòquei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.