Societat

Els gegants i les puntaires, pòrtic de la festa major

La Trobada Gegantera i la de Puntaires són els actes previs a la festa de Palafolls, que tindrà lloc del 7 a l'11 de setembre

La novetat és un tobogan gegant i la consolidació de les barraquetes

La Trobada Gegantera i la Trobada de Puntaires són el encarregats d'encetar, aquest cap de setmana, el mes festiu per excel·lència del municipi. Del 7 a l'11 de setembre arriba la festa major de Palafolls, però abans, el 3 i 4 de setembre tenen lloc dos propostes tradicionals molt vinculades a les entitats locals: la Trobada Gegantera, amb tallers, plantada de gegants, cercavila, balls finals i, com a novetat, l'actuació de la Colla Castellera de l'Alt Maresme (dissabte); i la Trobada de Puntaires (diumenge). Tres dies després comença la festa major, amb novetats i la consolidació d'actes que any rere any tenen una gran acollida. Així, el tradicional pregó repeteix el segell made in Palafolls, amb la participació de ciutadans del municipi, la recreació musical i la posada en escena en clau d'humor d'esdeveniments locals. Pel que fa a la programació, aquest 2016 es referma l'aposta per activitats familiars on petits i grans gaudeixin de manera igual. La novetat és el muntatge d'un tobogan gegant i la consolidació de barraquetes amb una programació pròpia que englobarà tallers, concert familiar i festa de l'escuma. A més, es pot sopar a la fresca amb les propostes gastronòmiques fetes pels pobles agermanats desplaçats fins a Palafolls aquests dies festius. De dijous a dissabte es podran degustar plats proposats tant des de Poppi (Itàlia), com des de Valls d'Ax (França), Stegna (Polònia) o des del Senegal, entre d'altres.

Dades d'interès

Dates: festa major, del 7 a l'11 de setembre.

www.palafolls.cat

25 anys de la Trobada de Puntaires

J.P.

A punt d'arribar la festa major, Palafolls celebra aquest cap de setmana la Trobada de Puntaires, que enguany celebra els 25 anys. L'esdeveniment s'ha convertit en una tradició local i any rere any congrega a la plaça Joaquim Ruyra més d'un centenar de persones de diferents localitats catalanes que exhibeixen els seus treballs. Per celebrar l'aniversari, aquest 2016 la Colla de Puntaires local, i amb la col·laboració del taller Belles Arts de la Fundació Molí d'en Puigvert i SCS de F. Masens, convida tothom a gaudir d'una exposició commemorativa el 2, 3 i 4 de setembre a la sala annexa del casal d'avis de Palafolls (centre-plaça Joaquim Ruyra). Puntes i mobles és una mostra de treballs de puntes feta amb l'objectiu de donar visibilitat a les seves possibilitats artístiques i decoratives en l'àmbit de la llar. L'exposició s'inaugura avui i es podrà visitar dissabte i diumenge de 10 a 13 h, i també dissabte a la tarda, de 16 a 20 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona