Societat

societat

Absolt l'exdirigent del PP valencià Enrique Crespo del delicte d'aixecament de béns ocultant premis

L'exvicepresident de la Diputació estava acusat d'amagar 100 dècims premiats amb 12,3 milions d'euros per eludir així pagar la responsabilitat civil del “cas Emarsa”

El jutge ha absolt els pares i el seu germà també investigats per aquest delicte

L'exvicepresident de la Diputació de València i exalcalde de Manises (Horta Oest), Enrique Crespo (PP), ha quedat absolt del delicte d'aixecament de béns en la investigació del cas Emarsa. Segons ha informat aquest dimarts el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, el jutge no veu indicis per determinar que la família ajudara a amagar 100 dècims premiats a la rifa de Nadal, per valor de 12,3 milions, per eludir pagar la responsabilitat civil de la investigació del cas Emarsa, que investiga un presumpte desviament de diners a través d'aquesta empresa pública. El jutge absol Crespo, el seu germà i els seus pares, que estaven sent investigats per aquest delicte. La Fiscalia demanava per a Enrique Crespo una pena de tres anys de presó i el pagament d'una multa de 27.000 euros, i considerava cooperadors necessaris els membres de la seua família, per als quals reclamava la mateixa condemna.

La Fiscalia considerava que hi havia indicis que Crespo es va posar d'acord amb el seu germà i els seus pares perquè l'ajudaren a amagar 12,3 milions d'euros procedents de 99 dècims de la rifa de Nadal premiats amb el segon premi del Sorteig Extraordinari del 2011. Davant el jutge, Crespo només va admetre la titularitat d'un d'aquests dècims i que la resta van ser adquirits per la seua família. L'exdirigent va negar que els diners del premi foren desviats per eludir el pagament de les responsabilitats civils de la investigació del presumpte frau a l'empresa pública Emarsa, que ell dirigia, i que està sent investigada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró