Societat

Amb música de pandero i coques

La música de pandero i la subhasta de coques són les novetats de la setena Festa de la Jota de la Ribera d'Ebre, que se celebrarà dissabte a partir de les cinc de la tarda a Garcia. La inauguració serà a càrrec de l'etnòleg Salvador Palomar. Tot seguit, es podrà participar en un taller per aprendre a ballar la jota de Garcia. Com és tradicional, la festa inclourà la ballada de les setze jotes de la comarca, que interpretarà la Banda de Música de Benissanet. La festa també inclourà una mostra de productes locals i la subhasta de coques, una tradició intimament lligada a les ballades de jotes. També serà novetat la interpretació de música de pandero a càrrec de Laia Pedrol. Aquestes cançons populars que s'interpretaven arreu del país acompanyades d'aquest instrument de percussió tenen en comú amb la jota la improvisació de la lletra pels intèrprets, que sovint eren dones. La Laia Pedrol ha recollit cançons de pandero de diverses localitats, entre les quals la Palma d'Ebre. Finalment s'ha de destacar les actuacions dels petits tabalers de Garcia i la ballada de foc a càrrec de la colla de diables El Jordiet, que clourà la festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

“Hi posem humor i amor”

Barcelona

Cambrils evoca les víctimes del 17-A amb un acte auster

cambrils

Desmantellen una festa il·legal a una cala de Lloret

Lloret de Mar

Innovació en femení

barcelona

Actuacions de millora en 11 centres escolars de Salt

salt
Obres
Ampliació de l’Hipercor de Girona

Un gran forat a la plaça Dalí

girona

Documentats els fortins ribetans de Franco

Ribes de Freser

El desfibril·lador explicat als nens del casal a l’Escala

L’escala
FERRAN ALEMANY
PROPIETARI DE TORRONS I MEL ALEMANY ON ES COMPLEMENTEN TRADICIÓ I MODERNITAT

“Apostem per fer productes de qualitat amb fórmules curtes”

Os de Balaguer