Societat

Festes i tradicions

Lleida estira les Festes de la Tardor al davant i al darrere

Alguns dels actes més rellevants ja tenen lloc aquest cap de setmana, com el 50è Aplec de la Sardana, la diada castellera o la Volta Ciclista

150 propostes de cultura popular, música i esports

Com tot a la vida, les Festes de la Tardor de Lleida també tenen un abans i un després. Encara que la programació festiva es concentra del 28 de setembre al 2 d'octubre, aquesta inclou diversos actes abans i després de la festa. I no precisament menors. En aquest sentit, destaca especialment el 50è Aplec de la Sardana de demà dissabte, amb l'estrena de la sardana A l'ombra de la Seu, d'Amadeu Escoda, i l'arribada diumenge de la 59a Volta Ciclista Internacional a Lleida, amb la pujada final a la Seu Vella. També el concert de diverses corals en homenatge al músic i compositor Enric Granados, en el marc de la celebració de l'Any Granados, que es farà a l'auditori municipal el diumenge 16 d'octubre.

El paer en cap, Àngel Ros, ha remarcat durant la presentació del programa que la cultura popular, la música i els esports tenen especial rellevància. Els de Malú i Morat, que actuaran a les discoteques Biloba i The Hill, són alguns dels concerts destacats, juntament amb les revetlles populars que oferiran una rellevant participació de formacions lleidatanes.

L'alcalde Ros ha assenyalat que s'han programat uns 150 actes i que alguns dels més rellevants ja tenen lloc durant aquest cap de setmana, com la diada castellera a la plaça de la Paeria, amb els Capgrossos de Mataró, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida –que s'ha avançat pel Concurs de Castells de Tarragona-, o la desena recreació de les noces reials de Peronella i Berenguer IV, al Baluard de la Reina.

Les Festes de la Tardor continuen tenint en el centre històric un dels escenaris principals. Serà on tinguin lloc les revetlles populars, les visites culturals... S'han programat tres nits de concert a la plaça del Dipòsit i a la pista de la Panera. En aquest mateix espai es farà la III Mostra de Cervesa Artesana, dissabte, i els vermuts populars pel barri.

Al Teatre de la Llotja es representaran diversos espectacles: Jorge Javier Vázquez amb Iba en serio; Brothers in Band, the very best of Dire Straits; El Florido Pensil, de Nenes, i el musical de Broadway Cabaret. L'Auditori acollirà el concert del Cor Units pel Cant Lluitem contra el càncer; el Trio Belda; La paraula i la música, del director Néstor Bayona; el concert de cloenda del XI Festival Musiquem Lleida, i El cant de les estrelles, homenatge coral a Enric Granados El pressupost de les festes d'enguany és de 100.000 euros.

Les festes

Del 28 de setembre al 2 d'octubre

La periodista Mari Pau Huget serà la pregonera

M.J.R.

El pròxim dimecres 28 arrenca oficialment la gresca sota el paraigua d'Anem a Festa, amb l'anada dels gegants de la Casa dels Gegants fins a la plaça de la Paeria per assistir a la lectura del pregó i posteriorment ballada de sardanes, amb la Cobla Municipal de Lleida. La pregonera de les festes d'aquest 2016 serà la periodista i presentadora de TV3 Mari Pau Huguet.

Dijous, dia de Sant Miquel, tindran lloc les Matinades, el Seguici de les Festes de la Tardor i la cantada d'havaneres. Divendres prendran el relleu les danses tradicionals dels col·lectius immigrants del Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social i dissabte es farà el XXVI Festival de Dansa Tradicional dels Països Catalans, que enguany és alhora el primer Festival Internacional Ciutat de Lleida.

El foc tornarà a ser un dels protagonistes de dissabte amb la vintena edició de la Nit de Foc, amb la presència de diferents bèsties vingudes de diferents punts de la geografia catalana i de les colles de foc de Lleida.

El diumenge 2 d'octubre, el programa recull l'espectacle de dansa catalana, amb l'Esbart Arrels; les sardanes a la plaça de la Paeria i el ball de festa major a la plaça de Sant Joan. I per cloure les festes, el tradicional castell de focs. A més, diumenge es desenvoluparan les activitats vinculades a la Verge de l'Acadèmia, amb el Certamen Literari Marià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva