Societat

FESTES

pregó

El pregó optimista i irònic de tres joves obre oficialment Santa Tecla

El discurs de Daniel Guerrero, Clara Sanz i Pau García tracta temes polèmics de ciutat

La Baixada de l'Àliga critica la proposta de gestió privada dels Jocs

El Daniel Guerrero ha començat enguany a estudiar el doble grau de matemàtiques i física i col·labora amb alguns actes de la Setmana Santa. La Clara Sanz és una bona estudiant de xinès que ha començat estudis d'enginyeria civil en anglès. El Pau García ha començat a estudiar ciències biomèdiques i també s'ocupa de mantenir els seus coneixements de llengües. Els tres van néixer l'any 1998 i compleixen enguany 18 anys, i aquest dimecres van tenir l'honor de ser els pregoners més joves de la història de la ciutat. La sala d'actes de l'Ajuntament de Tarragona es va omplir de gom a gom per escoltar el discurs entusiasta dels tres joves oradors, una intervenció innocent i optimista, plena d'esperança, però amb alguns apunts irònics sobre l'actualitat tarragonina que van arrencar el somriure condescendent de la sala. La intervenció va ressaltar alguns dels aspectes de l'actualitat tarragonina –com els Jocs Mediterranis o el retard de les obres del Mercat Central– i van combinar la crítica amb un missatge entusiasta que destacava la capacitat de compromís dels joves.

La mirada cínica a l'actualitat en els actes festius d'ahir es va completar a la nit, durant la Baixada de l'Àliga. Els organitzadors van optar per denunciar la proposta presentada per Santa Gadea a l'Ajuntament per gestionar les instal·lacions dels Jocs Mediterranis amb unes cadenes i unes monedes que guarnien l'element més fester del seguici.

LA XIFRA

18
Anys
és l'edat dels tres pregoners de la Santa Tecla d'enguany, que van elaborar un discurs optimista però crític.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia