Societat

Festes i tradicions

Calella viu de ple la Fira i la festa major de la Minerva

Tots dos esdeveniments es van inaugurar ahir dijous i s'allargaran fins diumenge

A través de la fira es podrà conèixer millor Anvers, Dublín i Praga, que inspiren les activitats

El nostre món és el món, el monogràfic que la Fira de Calella i l'Alt Maresme va encetar la darrera edició, continua desplegant-se enguany centrat en l'eix Turisme i identitat, amb tres ciutats com a protagonistes: Anvers, Dublín i Praga. Aquest dijous, per exemple, ja se'n va poder fer un tastet amb música irlandesa i l'obertura d'exposicions, com la dedicada a la Revolució del Vellut a Praga amb fotografies de Pavel Hroch Quan Stalin va marxar de Praga. La caiguda del comunisme a Praga.

En la presentació del certamen, l'alcaldessa Montserrat Candini posava de manifest que l'objectiu d'aquesta edició de la fira és explicar les tres ciutats i d'aquesta manera poder conèixer-les i sentir-s'hi propers. Per aconseguir-ho s'han preparat tot un seguit de tallers relacionats amb cadascuna, com ara el taller de whistle, dedicat a la flauta irlandesa o el de robòtica, a Anvers. Cal dir que la tria d'aquestes tres ciutats com a eix del monogràfic ha donat peu a oferir un espai literari creat en col·laboració amb la llibreria la Llopa, ja que tant Anvers com Dublín o Praga són potències de primer nivell literari. Encara sobre els estands que es poden visitar s'ha de destacar l'augment d'artesans participants, que passen de 13 a 30 gràcies a l'acord amb la Federació d'Associacions d'Artesans i Oficis de Catalunya.

Pel que fa al programa, consolida el model de fira-festival impulsat en els últims anys, ja que combina l'oferta comercial amb una proposta d'activitats potent. Entre aquesta oferta s'ha de destacar el paper central de les Nits Temàtiques. La d'avui girarà al voltant d'Anvers i inclourà un record al cantant i actor belga Jacques Brel, un tribut al coreògraf Jan Fabre amb una performance creada per a la fira i l'espectacle Shake, shake, shake, de la companyia de circ Paki Paya.

Demà, la vetllada tindrà aires irlandesos amb l'actuació d'Irish Corner & Nuala i la ciutat de Dublín com a protagonista.

El darrer espectacle de la fira serà diumenge al vespre i transportarà el públic a la capital de la República Txeca amb el concert de música de cambra Un passeig per Praga que repassarà obres de Mozart, Josef Suk, Leóš Janácek, Bohuslav Martinú i Antonín Dvorák. Tots els dies s'oferiran degustacions gastronòmiques vinculades a les tres ciutats convidades, amb tastos de cerveses artesanes, formatges, tes, pastissos...

La fira i la festa major

Fins al 25 de setembre

www.calella.cat

Els pregons donen pas a un cap de setmana festiu

El pregó infantil dels alumnes de l'escola Freta i el pregó del Club Futbol Calella ahir van donar el tret de sortida oficial a la festa major de la Minerva que es presenta amb un programa força intens. Avui, per exemple, es retrà homenatge a la Quimeta de la Roda amb els plats que elaboraran els seus alumnes per a la 35a Mostra de Plats Casolans. A la tarda tindrà lloc la festa holi i també el concert solidari a càrrec de l'orquestra Maravella a benefici de Pallassos en Rebel·lia. Dissabte serà dia de demostració de tirada a l'art, de diada castellera, del relleu del pubillatge i del correfoc a càrrec dels Udols Foc Dabiables i les colles convidades. Diumenge, continuarà el protagonisme de la cultura popular amb la 34a Trobada de Gegants. També hi haurà espai pera la gastronomia amb el 42è Concurs d'Arròs a la Cassola. A la tarda es podrà assistir a un concert de teatre líric a càrrec de l'Orquestra Simfònica Harmonia i al vespre es representarà l'obra de teatre T'estimo, però no tant. Pel que fa a la música, el cartell l'encapçala Aspencat i el seu concert de dissabte a la nit. Dissabte, també a barraques, hi haurà una festa del fluorescent i divendres, les actuacions dels grups Marinah (Ojos de Brujo) i Hey! Pachucos. La festa major es clourà diumenge amb focs artificials al passeig de Garbí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies que es pot allargar a demà dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot