Societat

Municipal

L'ordenança de terrasses és la cançó de l'enfadós

L'Ajuntament de Barcelona renova el compromís de refer la norma, assolit ja fa un any, i encara pendent

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar ahir una proposta de l'oposició que insta el govern municipal d'Ada Colau a refer la controvertida ordenança de terrasses aprovada el mandat passat per CiU amb el suport del PP, una norma sobre la qual tots els grups del ple –també aquests dos– només coincideixen ara en una cosa: tal com es va redactar, és inaplicable.

La iniciativa, posada sobre la taula ara per CiU, el PP i C's, va tirar ahir endavant en un ple extraordinari celebrat a petició d'aquestes tres forces i va obtenir també el suport d'ERC, mentre que els partits del govern, BComú i PSC, es van abstenir. Només la CUP va votar-hi en contra. Els cupaires, com també va fer el PP, van referir-se al debat d'ahir com al “de la marmota”, en referència a la pel·lícula en què el personatge de Bill Murray reviu en bucle i sense remei la mateixa jornada. No en va, el compromís per refer la norma és vigent des del primer ple del mandat.

Des de llavors –parlem del juliol del 2015– no hi ha hagut notícia, només anuncis i picabaralla, amb crisis puntuals com la de les terrasses dels porxos de la Boqueria. La lletra de la proposició aprovada ara, després d'una nova sessió d'intercanvi dels retrets recurrents cada cop que es debat aquest afer, insta l'executiu a impulsar –no aprovar– “de manera immediata” la modificació de l'ordenança. El govern va al·legar que ja s'hi han posat, i l'oposició li va demanar “un canvi d'actitud”. “En lloc de fer perdre el temps a la gent convocant plens extraordinaris, com fan vostès, el que fem al govern és treballar”, va replicar el regidor del PSC Daniel Mòdol.

LA XIFRA

6.885
establiments de restauració
hi ha a Barcelona, i 4.398 tenen concedida una llicència de terrassa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia