Societat

Municipal

L'Ajuntament reclamarà el cost d'apuntalar l'edifici

El govern municipal exigirà a les companyies d'assegurances del bloc on va haver l'explosió que assumeixin els més de 400.000 euros

Les feines han de servir per assegurar l'estructura

L'Ajuntament de Premià de Mar reclamarà a les companyies d'assegurances del bloc de la Gran Via on diumenge passat va tenir lloc l'explosió el cost d'apuntalar l'immoble. Els treballs, que ja s'han iniciat amb el reforç dels puntals que de forma provisional es van col·locar el mateix dia del tràgic succés, que va provocar la mort d'una persona, tenen un cost de més de 400.000 euros. El govern municipal defensa que, ara per ara, el més important és garantir la seguretat de les persones i, per tant, avançaran tots els diners, en espera de rescabalar-los més endavant. “Ja ens encarregarem nosaltres de buscar qui ho ha de pagar, però, de moment, volem respondre i ho farem”, assenyala el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà.

Després de les primeres valoracions al lloc dels fets i de fer una planificació detallada de les actuacions que portarà a terme, l'empresa Control Demeter, especialitzada en aquest tipus de situacions d'emergència, té previst que les feines agafin més ritme a partir de demà. En total, es preveu col·locar més de 4.000 puntals al llarg de l'edifici i el termini amb què es treballa és tenir-ho enllestir en un màxim de dos mesos. Tot i això, l'Ajuntament vol disposar d'un calendari més acurat per saber si, a mesura que es vagi assegurant cadascuna de les plantes afectades, es pot, per exemple, autoritzar que els veïns dels blocs contigus que continuen desallotjats de forma preventiva puguin tornar a casa. En aquest sentit, es calcula que la policia científica dels Mossos d'Esquadra no podrà accedir a l'habitatge sinistrat per recopilar pistes que serveixin per intentar aclarir les circumstàncies de l'explosió fins d'aquí a quinze dies.

Una altra de les feines que farà Control Demeter és recollir, a través d'un protocol propi, els efectes personals que vagin trobant els operaris i que tingui valor material o sentimental per tal de classificar-los i retornar-los als propietaris. Un cop s'hagi completat l'apuntalament, serà el torn perquè els pèrits de les companyies d'assegurances dels veïns i de la comunitat hi puguin entrar per valorar les feines de rehabilitació definitives a l'edifici i continuar-les.

El reallotjament

Un altre dels fronts oberts que es vol enllestir els propers dies és posar a disposició de les persones més greument afectades els habitatges públics que la Generalitat s'ha compromès a cedir per a aquelles famílies que no tenen assegurança que els cobreixi un lloguer provisional, però també per als que esperaven un del mercat lliure després de la crida que va fer l'Ajuntament de Premià de Mar davant la manca d'oferta que hi havia al municipi.

LA XIFRA

4.000
puntals
es necessitaran per apuntalar l'estructura de l'edifici on va tenir lloc l'explosió diumenge passat.

LA FRASE

Ja ens encarregarem nosaltres de buscar qui ha de pagar el cost d'aquestes actuacions
Antoni Subirà
regidor d'urbanisme


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses