Societat

societat

Omella demana unitat als polítics en l'homilia de la Mercè

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, va demanar ahir als polítics que construeixin una “societat més unida, més lliure i més justa” i va dir que per aconseguir-ho “cal unir forces”. En la seva primera homilia per les festes de la Mercè, Omella va demanar a la patrona de Barcelona que els governants, la societat civil, els empresaris, els intel·lectuals, els educadors i els juristes “treballin pel bé comú”. “Tots units podrem més que separats”, va concloure l'arquebisbe davant les prop d'un miler de persones que van assistir a la missa de la Mercè.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i altres membres del govern com els consellers Santi Vila i Jordi Jané, així com les autoritats locals i representants dels grups municipals, amb l'excepció de l'alcaldessa, Ada Colau, van seguir l'homilia a la basílica de la Mare de Déu de la Mercè des de la primera fila. Hi va assistir la regidora de Mobilitat del consistori, Mercedes Vidal, però no va seure al banc d'autoritats.

Omella va entregar a la marededéu tres roses que simbolitzen els joves, la família i els dirigents. A aquests últims els va demanar que no excloguin ningú “en la tasca de bastir ponts i atendre demandes socials, començant pels pobres i necessitats”. També, que valorin i ajudin les famílies “amb autèntiques polítiques” socials i econòmiques: “Sovint es té la impressió que es dóna suport a allò que va contra la unió familiar, no es reconeix la grandesa de la família com a pilar bàsic de la vida social.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.