Societat

esports

exhibició

L'última proesa de Marc Prat

L'excampió del món de bicitrial dóna la volta en bicicleta pels merlets de la torre del pont medieval de Besalú, a 50 metres d'altura

Un servidor, a qui les altures més aviat li fan respecte, ha quedat parat en veure les fotos d'un ciclista passejant pel capdamunt de la impressionant torre del pont vell de Besalú, a mig centenar de metres per sobre de l'aigua del Fluvià. No era cap boig impulsiu a la recerca de fama, sinó Marc Prat (Bescanó, 1993), que de l'equilibri sobre les dues rodes en sap un niu: ha estat campió mundial, europeu i estatal de bicitrial.

La proesa la va fer dissabte, en plena festa major de l'antiga Vila Comtal, amb un nombrós públic als seus peus. Els besaluencs ja el coneixien, ja que havia circulat pel llom de la barana de pedra del viaducte, una prova que Prat –que es dedica a la comunicació audiovisual– va plasmar en el documental Història d'un repte, estrenat l'any passat i que li va servir de treball de final de grau a la UdG.

L'exhibició de dissabte ve a ser una seqüela de la primera i, segons va avançar, també quedarà immortalitzada en un treball audiovisual. “Mai havia fet una cosa així a 50 metres d'altura”, va explicar l'esportista, que en tot moment va estar assegurat amb un cable. “La preparació està vinculada sobretot amb l'equilibri i l'altura. Per poder dur a terme el repte en condicions òptimes ha estat necessària i fonamental la pràctica d'esports com ara l'escalda, el salt de pont i el trial en altura.”

Prat ha deixat la competició i ara es vol centrar en esdeveniments com aquest. Diu que per a ell és un repte personal, però que també ho fa “per reivindicar la poca visibilitat dels esports minoritaris i per demostrar que no només els esports mediàtics són dignes d'aparèixer a la premsa i fer-se visibles per tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

infraestructures

La paralització a rodalies tensa metro i busos

barcelona

Un vapor obert per prestigiar les persones amb discapacitat

Terrassa
Societat

Investigats els desnonaments a Badalona

Badalona
crònica

Una marabunta davant el caos

SALUT

Els gossos de pacients, permesos al sociosanitari de MútuaTerrassa

TERRASSA
Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona