noves tecnologies
GASTRONOMIA
Apliquen el ‘big data' a les receptes de cuina
Un programa de Telefónica suggereix els aliments que combinen millor
Telefónica ha aplicat per primera vegada el tractament de dades massives, o big data, al món de les receptes culinàries i la gastronomia. El resultat és Appetit, una aplicació web cridada a fer gaudir els més aficionats a la cuina amb la qual es poden combinar ingredients aplicant la tècnica del food bridging, que, amb un processament matemàtic, permet buscar connexions entre ingredients i crear noves propostes culinàries. Mitjançant l'anàlisi de dades massives de més de 100.000 receptes de tot el món, entre les quals hi ha les bases de dades d'El Bulli, la guia The Flavor Bible, el Book of Affinities i el web MyRecipes.com, Appetit crea una xarxa d'ingredients i proposa relacions entre els aliments per tal de crear possibles combinacions. Permet buscar tant per categoria com per color i té en compte les intoleràncies. Gràcies a un acord entre Telefónica i la Universitat de Barcelona, aquesta aplicació quedarà integrada en la nova línia d'investigació en gastronomia computacional de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació.