Societat

Controlat l'incendi forestal a la Serra de Collserola

Una quinzena de dotacions dels Bombers continua a la zona per remullar la superfície afectada

El foc crema 10,17 hectàrees de matoll i pi, segons les estimacions del cos d'Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat aquest dilluns al vespre l'incendi forestal que crema des de primera hora de la tarda al Parc Natural de la Serra de Collserola.

El foc s'ha iniciat pocs minuts abans de dos quarts de quatre de la tarda en una zona de vegetació a prop dels carrers Bartomeu Bermejo i carrer Vergós d'Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat.

Les flames s'han escampat en sentit ascendent, allunyant-se així de la zona urbanitzada, fins arribar al cim de la muntanya de Sant Pere Màrtir de la Serra de Collserola.

En un primer moment, els bombers han dedicat més esforços al flanc esquerre per tal d'evitar que es propagués per una zona amb més potencial, i també al cap, per evitar que tingués continuïtat per la carena. Cap a dos quarts de sis de la tarda el perímetre del foc s'ha estabilitzat i els mitjans aeris han començat a retirar-se de manera esglaonada. L'incendi s'ha donat per controlat a un quart de vuit del vespre. Una quinzena de dotacions terrestres dels Bombers continuen a la zona remullant la superfície afectada.

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat preventivament un club tennis proper al foc, però no es té constància que hagi calgut evacuar cap domicili.

Segons les estimacions provisionals dels Agents Rurals, l'incendi ha cremat 10,17 hectàrees de matoll i pi. La principal hipòtesi de la investigació iniciada per aquest cos apunta a una línia elèctrica com a origen més possible del sinistre.

En les tasques d'extinció hi ha treballat una vintena de dotacions terrestres i vuit mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat i set dotacions dels Bombers de Barcelona. També s'hi han desplaçat quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra, efectius del Cos d'Agents Rurals, voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Baix Llobregat, efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de la Policia Local d'Esplugues de Llobregat, i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) amb caràcter preventiu, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.