Societat

societat

Conesa reivindica el català davant dels defensors dels drets humans

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va reivindicar ahir l'ús del català com un dret davant de vuit reconeguts defensors dels drets humans. Conesa va recordar als experts en drets de les persones que el català “és una llengua que encara no ha estat reconeguda com a pròpia per la Unió Europea”, malgrat que té més de set milions de parlants. La presidenta de la Diputació va lligar la defensa de la llengua amb la dels drets de Catalunya com a país, en un marc estatal que intenta retallar el català amb legislacions restrictives en l'ús de la llengua en diversos àmbits.

Conesa va rebre ahir vuit reconeguts defensors dels drets humans del món. Durant l'acte de recepció, els va recordar la tasca que impulsa la Diputació barcelonina en aquesta matèria, i va anunciar que s'està treballant amb les ciutats defensores dels drets humans per impulsar una declaració institucional. La delegació l'encapçalaven la periodista de l'Institute of War and Peace Reporting, Zaina Erhaim; el psiquiatre palestí i fundador de Humanity Crew, Essam Daod; la presidenta del Congrés Mundial Uigur, Rebiya Kadeer, i la portaveu de la RifDP, Marcelline Nyiranduwamungu. Tots van comentar les dificultats que cada comunitat o país afronta, ja que força pertanyen a països sense estat o a comunitats que no tenen prou reconeguts els seus drets, A més, també hi van assistir l'activista per la pau, la convivència i la no-violència a les comunes de Medellín Jeison Castaño; l'advocada de drets humans de l'Associació per a una Vida Millor de Persones Infectadesi Afectadas pel VIH-sida a Hondures, Sandra Zambrano; el fundador de l'African Youth Initiative Network, Victor Ochen, i la presidenta de l'Associació de Dones de la Província de Huancabamba, Esperanza Huayama. Força entitats municipals s'han posat al capdavant de la reivindicació dels drets. Tots els activistes participaran en un seguit d'actes durant deu dies a diferents municipis de Catalunya, on donaran a conèixer la seva problemàtica i també exposaran com n'han resolt d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES