Societat

Baiges fa creient a tot el món de Reus


“El Josep Baiges no té mai un no per ningú i, per tant, no se’l pot respondre amb un no”, va sentenciar Jordi Ferré, responsable de l’editorial Cossetània, referint-se al promotor i coordinador del llibre 'Creu-me, és possible'. El mateix devien pensar les més de dues-centes persones que aquest dimarts van empetitir Cal Massó, i també els 31 autors d’aquest recull d’històries que té l’objectiu d’ajudar a afrontar el càncer amb actitud positiva tot trencant tòpics que estigmatitzen la malaltia i els que la sofreixen.
 
Abans de començar ja s’havien venut més de la meitat de les cent de còpies que hi havia a l’expositor, on hi va haver una cua permanent durant els deu minuts previs a la presentació. El periodista Josep Baiges, a qui el músic Fito Luri va nomenar “president del món de Reus”, va aconseguir el seu objectiu: que l’acte transmetés l'esperit positiu del llibre. Va ser una nit d’agraïments, de música, d’emocions, i també de reivindicacions.
 
Entre altres, Baiges va donar gràcies als autors dels 27 relats –alguns reals, altres de ficció- del llibre, a la resta de comunicadors que hi han col·laborat, als que el van comprar per avançat en la campanya de micromecenatge, als patrocinadors, als seus familiars i als malalts amb qui va compartir l’experiència del càncer.
 
L’agraïment més especial de Baiges va ser per l’equip d’oncologia de l’Hospital Sant Joan i la Lliga Contra el Càncer: “el dia que em mori ja estarà bé anar a l’infern, perquè el cel l’he conegut gràcies a ells.” Entre ells va destacar la Maite Parejo, una infermera “amb qui rèiem de la vida mentre feiem quimioteràpia, que és el que intenta fer aquest llibre”.
 
La periodista Elena Tarragó i l’actor Jordi Salvadó van sintetitzar cada una de les 27 històries, llegint-ne fragments clau. Després, Baiges va donar la paraula al doctor Joan Borràs, cap d’oncologia de l’Hospital Sant Joan i president de la Lliga Contra el Càncer, “qui va ser el primer que em va dir ‘Creu-me, és possible’ quan em van venir tots els dubtes al cap en contraure la malaltia”.
 
'El Sant Joan necessita relats positius com aquest'
 
Borràs va agrair en nom de tot l’hospital el missatge d’optimisme d’aquest llibre, i va demanar que es deixi d'utilizar el símil del càncer per situacions polítiques o socials de fatalitat, ja que contribueix a estigmatitzar els que pateixen aquesta malaltia. Borràs també va elogiar el llibre perquè “lluny de notícies que l’associen a la corrupció o la mala gestió, l’Hospital Sant Joan necessita visions, relats i consideracions positives, com les que avui s’han fet aquí”.
 
“El Sant Joan no és un problema, és la solució de la nostra ciutat”, va sentenciar Borràs, qui va defensar que l’hospital segueixi tenint una gestió pública i de proximitat. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va secundar les paraules de Borràs, i va incidir en la necessitat de “posar en valor el servei d’oncologia del Sant Joan, que és el millor del país”.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple posen l’accent en la recerca translacional

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona
ARBÚCIES

Finalitzen les obres d’urbanització del polígon Torres Pujals

ARBÚCIES

La fira Arrels de l’Escala escalfa motors amb els guardons del vi

l’escala