Societat

societat

Multa pels insults homòfobs a un empleat d'una residència d'avis

La Generalitat ha imposat la primera sanció econòmica per homofòbia pels insults que va rebre un treballador d'un centre residencial per a persones grans el març passat. És el primer cas de multa per homofòbia seguint el procediment que regula la llei 11/2014, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. Una llei que es va aprovar fa dos anys.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va explicar ahir que ja s'ha fet efectiu el pagament dels 300 euros de multa i va destacar que “la sanció es va poder instrumentar gràcies a la valentia de la víctima, que ho va denunciar, i de les persones que en van ser testimonis”. La víctima va ser increpada i menystinguda per la seva orientació sexual. “Més enllà de l'import, la sanció té un gran simbolisme, perquè deixa clara la voluntat del govern i de la societat de tolerància zero amb qualsevol vulneració per motiu d'homofòbia, lesbofòbia, bifòbia o transfòbia.”

Des que es va aprovar la llei, l'octubre del 2014, fins ara s'han denunciat 81 fets, dels quals 67 fan referència a insults, cinc són amenaces i cinc, agressions. Pel que fa als insults, la majoria són en persona (34), però n'hi ha 17 que es van produir a través d'internet. Dels fets denunciats, s'han obert 32 expedients administratius, mentre que la resta han estat derivats per la via penal o laboral.

A més de les denúncies, s'han atès 140 notificacions de vulneracions de drets recollits en la llei durant aquests dos anys, i centenars de consultes al telèfon 012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses