Societat

A Banyoles ajuden a compaginar estudis i esport

El Club Natació Banyoles lidera un projecte europeu en què participen 118 esportistes d'entre 14 i 21 anys

Fomentar que es puguin seguir simultàniament els estudis i la pràctica de l'esport d'alt nivell és la raó de ser del projecte internacional Innovative clubs for dual careers (ICDC), que s'acaba de posar en marxa liderat pel Club Natació Banyoles (CNB). Juntament amb el club banyolí, hi estan implicats el Perpinyà Aviron 66 i el Veslaski Center Bled (Eslovènia). Dos centres de recerca d'Itàlia i Holanda també hi prenen part. En total, hi participen 118 joves d'entre 14 i 21 anys, que miren de compaginar els entrenaments i les competicions esportives amb els estudis. La majoria (68) són del CNB, mentre que n'hi ha 25 del club rossellonès i 25 de l'eslovè. La iniciativa està inscrita en el programa Erasmus + de la UE.

Reforç

El projecte consisteix a oferir als joves suport d'especialistes en els camps mèdic, psicològic o educatiu, amb seminaris i sessions monogràfiques, així com intervencions orientades a l'entrenament, les habilitats i la resolució de problemes. “L'objectiu principal és que no abandonin ni l'esport ni els estudis”, es va dir ahir en la presentació de l'ICDC a les instal·lacions del CNB, davant d'una quarantena d'esportistes i familiars de joves que participen en el projecte. Hi van intervenir el gerent i el directiu del club, Albert Busquets i Jordi Casanovas, respectivament; l'atleta local Esther Guerrero; la regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, i el regidor d'Esports, Jordi Congost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia