Societat

Un 66% d'espais per a refugiats estan lliures

De les 1.216 places disponibles a Catalunya només se n'han ocupat 419

Catalunya té en aquests moments 1.216 places d'allotjament per a persones refugiades repartides en 43 municipis. D'aquest total, només 419 estan ocupades, un 34% del total de disponibles en el programa estatal d'acollida i integració.

Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, va denunciar ahir aquesta situació de “bloqueig” i la va atribuir a la “vergonyosa” gestió en política d'acollida que fa el govern espanyol en funcions. Bassa va advertir les autoritats espanyoles que “els refugiats no estan en funcions” i va demanar que accelerin la política d'atenció als refugiats.

En aquests moments, a Catalunya hi ha unes 800 places buides que podrien ser utilitzades pels refugiats que es concentren als camps de refugiats de Turquia. Fa nou mesos, Catalunya gestionava 29 places per a refugiats i ara en gestiona 419.

Bassa ha assegurat que el govern no està disposat a permetre que el Mediterrani “es converteixi en un cementiri”, i ha destacat la sensibilitat tradicional del poble català com a terra d'acollida.

La consellera també ha recordat que la Unió Europea es va comprometre a acollir 160.000 refugiats i que fins ara només s'ha gestionat l'acollida del 3,5% d'aquest col·lectiu. El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha destacat la feina que fa Catalunya en matèria de política d'acollida i el paper destacat que fa el comitè d'acollida a les persones refugiades.

Nova campanya per afavorir l'acollida

Amb l'objectiu de sensibilitzar la població per afavorir l'acollida de persones refugiades, la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat una campanya que es començarà a difondre el dimarts 4 d'octubre. En aquest cas, els protagonistes de la campanya no són només les persones refugiades, també hi participen dos nens de 9 i 12 anys de l'escola Pegaso de Barcelona, que han escrit una carta a nens de camps de refugiats per convidar-los a venir a Catalunya. Es van escriure moltes cartes a les escoles catalanes i al final se'n van escollir dos que són les que apareixen en la campanya que es difondrà a través dels mitjans de comunicació a partir de dimarts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia