Societat

Moda

Quan les samarretes parlen

Ortega respon a la petició d'inhabilitació amb una frase pintada: “«Dirty lips mood»”

El text pot tenir una accepció sexual però també de llibertat d'expressió

“La vida és massa curta per vestir roba avorrida”

s tella McCartney va mostrar dilluns en la seva desfilada a París models en què es llegia: “No fur” (en una clara al·lusió al refús de la dissenyadora a l'ús de pells), mentre Joana Ortega va aparèixer a la roda de premsa convocada arran de la petició d'inhabilitació de la fiscalia amb una altra samarreta amb missatge: “Dirty lips mood”. “El vestit que tries és una manera de rebel·lar-te contra el que creus que és injust. Anava guerrera”, va explicar l'exvicepresidenta. La frase pot tenir una accepció sexual (amb ganes de llavis bruts) però també expressar el desig de dir el que penses, encara que sigui brut, lliurement. “Són ganes de renegar, de dir el que no pots dir en roda de premsa”, apunta Ortega, que deixa que cadascú en faci la interpretació que vulgui.

Segons explica, ahir duia aquesta samarreta (d'uns 60 euros) quan es va assabentar de la roda de premsa i no es va voler canviar. A les xarxes hi ha respostes de tots colors, però ella assegura que la vida és massa curta per vestir roba avorrida. Aquest sembla ser el seu lema des que l'abril passat va obrir un showroom per vendre roba italiana a la part alta de la Diagonal. L'exvicepresidenta assegurava poc després d'inaugurar-lo que actualment es llança més en qüestions de moda i aposta per vestir més agosaradament.

Ahir vam tenir ocasió de comprovar que és cert. Algú poc documentat en matèria fashionista podria pensar que Ortega s'ha passat a la CUP per allò de les proclames escrites sobre el pit, però el seu estilisme, amb lletres farcides de lluentons, sandàlies amb taló i pantalons estrets amb tatxes combinats amb americana rivetejada, no té res de cupaire.

La imatge que transmet és la d'una dama sense por dels excessos que busca modernitzar amb samarretes canyeres el look working girl. No és fàcil ni sempre s'encerta. Des de fa dos anys, les it-girls no paren de donar exemples d'aquesta tendència. Cara Delevingne en va ser pionera amb textos com “Twerking is not a crime” o “Squeeze this” (exprimeix el cul) amb uns elegants pantalons negres de nit i talons vermells, i Olivia Wilde ha lluït un “Love is my religion” complementat amb un dolç vestit jaqueta verd. La gràcia està en el que dius, però també en com ho combines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia