Societat

tribunals

judici

A judici per haver forçat un sense sostre a donar un ronyó

La fiscal demana penes de fins a tretze anys de presó per a quatre homes acusats de voler obtenir l'òrgan per a un d'ells

Afirmen que era voluntari i que no el van agredir quan se'n va desdir

L'Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir quatre homes acusats d'haver afavorit trasplantaments il·legals d'òrgans humans aliens, un delicte gens habitual als jutjats catalans. La fiscal demana per a ells penes d'entre nou i tretze anys de presó per haver coaccionat un ciutadà marroquí, sense documentació ni recursos i que vivia en una casa ocupada, perquè donés un ronyó a un d'ells.

El cas és de pel·lícula. Zoran Radosavljevic, considerat per la policia el patriarca d'un clan familiar serbi, i els seus dos fills Toni i Django vivien al nucli de Miami Platja, a Mont-roig del Camp, quan el 2014 la policia, amb ordre judicial, els va intervenir els telèfons, en ser alertada des d'Alemanya que formaven part d'una xarxa de tràfic il·legal de persones i d'assalt de cases. L'inspector va explicar que en una conversa havien sentit que buscaven un donant de ronyó.

El pare, els dos fills i un amic seu marroquí van assegurar al tribunal que coneixien l'home perquè vivia a prop i algun cop li havien donat feina i menjar. “Es va oferir voluntari perquè la meva dona plorava, tots ploràvem pel meu fill Toni”, va declarar Zoran. L'hospital de Bellvitge havia de fer l'operació i van fer set visites. El metge va informar-los que al nostre país cal un consentiment davant notari, i la víctima no s'hi va presentar.

Els acusats van insistir que no havien insultat i pegat l'home per haver-se'n desdit i la seva advocada, Eulàlia Romero, va demanar la nul·litat de les converses telefòniques perquè provenen d'una altra investigació. Són la prova clau que els incrimina. En una d'aquestes, Oussama el Khalifi diu a Toni que l'home vol 100 euros i que els hi descompti dels 6.000. Avui ha de declarar la víctima.

LA XIFRA

6.000
euros
és la quantitat que s'estima que els acusats van oferir a l'home sense sostre. Ells ho van negar.

De Alfonso, ponent en un judici mediàtic

L'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), el magistrat Daniel de Alfonso, va reaparèixer ahir com a magistrat ponent d'un judici mediàtic, després que al juliol va ser acomiadat en difondre's converses en què conspirava amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, contra polítics sobiranistes catalans. La vista sobre un cas de tràfic il·legal d'òrgans humans, a la secció setena de l'Audiència de Barcelona, era presidida per la magistrada Ana Ingelmo. De Alfonso va estar tota la sessió prenent notes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia