Societat

Municipal

L'oposició reclama que es protegeixi la Pilona de Malgrat

ERC, el PDC i la CUP defensen la necessitat de conservar l'estructura

És una icona del passat miner del poble

Els grups d'ERC, el PDC i la CUP de Malgrat de Mar s'han aliat per reclamar mesures urgents que garanteixin la conservació de la coneguda Pilona, una antiga plataforma marítima situada davant la platja que es va instal·lar a principi del segle XX per carregar el ferro que s'extreia de les mines de Can Palomeres. Segons els grups de l'oposició, la construcció ha esdevingut amb el pas del temps una peça patrimonial “extraordinàriament valuosa” i un dels trets identitaris més característics de la població. “En els darrers anys un gran nombre de malgratencs han expressat la seva preocupació pel que es veu com un procés de degradació evident”, assenyalen tots tres, que aposten perquè aquesta icona sigui preservada.

El 2009, l'Ajuntament va acordar, a petició de CiU, ERC i ICV, l'inici de les accions necessàries per comprovar l'estat de la plataforma i prendre les mesures adients per assegurar-la. La moció va propiciar que l'Ajuntament encarregués un estudi sobre quines actuacions calia fer-hi i quin cost tindrien per mantenir en més bones condicions l'estructura. Les conclusions van donar fins a quatre propostes, de menor a major intervenció. El ventall passava de la demolició, que costava llavors 57.014 euros, a l'abalisament més la rehabilitació completa, amb un pressupost de 318.845 euros. Els tres grups recorden que set anys després no s'ha portat a terme res. Tot i que en el ple de setembre es va decidir incloure la Pilona com a vestigi dins un pla director, la mesura no n'asseguraria la preservació i tant ERC com la CUP i el PDC exigeixen que s'incorpori urgentment la construcció dins el catàleg de béns protegits i que es portin a terme les accions necessàries per consolidar-la de forma urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona