Societat

Solidaritat

Recull de material per fer una biblioteca al Senegal

Deu empreses i organitzacions gironines, entre elles el Grup Valvi, han fet donacions per al projecte de la Fundació Talibés

Dissabte va sortir un contenidor ple del port de Barcelona

La creació d'una biblioteca a Ndangane, al Senegal, que promou l'ONG gironina Fundació Talibés, està una mica més a prop després que dissabte sortís del port de Barcelona un vaixell amb un contenidor de 40 peus (12,9 metres de llarg) carregat amb material de construcció i equipament. Deu empreses i organitzacions de les comarques gironines, entre elles el Grup Valvi, han col·laborat activament en el projecte fent donacions. En concret, Valvi ha participat amb la logística del trasllat de la mercaderia al camió i també ha cedit material, com ara cadires i generadors elèctrics.

El president de la Fundació Talibés, Alex Estebanell, ha explicat el projecte inclou la construcció d'una biblioteca i la posada en marxa d'un servei mòbil de préstec de llibres (la bibliocarreta, un carro tirat per un cavall), amb el qual es faran arribar llibres a les escoles de dotze comunitats rurals. La biblioteca tindrà uns 6.500 volums en francès que espera aconseguir amb l'ajuda de la Diputació de Girona i de la Casa de Perpinyà. El projecte està valorat en 150.000 euros i té el suport del govern senegalès.

L'objectiu d'aquest projecte, que donarà cobertura a un total de 8.500 nens, és millorar la formació i l'educació de la població infantil i juvenil de la regió de Sine-Saloum. Actualment, en aquesta zona no es disposa de cap biblioteca, les escoles tenen molt pocs llibres i els que hi ha són vells o han quedat obsolets, i l'hàbit de lectura és pràcticament inexistent. La tradició de la transmissió oral del coneixement continua encara ben vigent en aquest país.

És previst que les obres de construcció de la biblioteca comencin al novembre i s'acabin el mes de
juny de l'any vinent.

LA XIFRA

8.500
nens
formen part de la població infantil de les dotze comunitats rurals a les quals beneficiarà el projecte.

Una casa d'acollida per a 152 nens

La Fundació Talibés, amb seu a Palol de Revardit, va néixer amb l'objectiu de millorar les condicions dels talibés, nens d'entre 4 i 14 anys que són lliurats pels seus pares a mestres d'escoles alcoràniques, els quals els sotmeten sovint a una situació d'esclavatge, fent-los pidolar per les ciutats. L'entitat ha enllestit fa poc el primer projecte, que consisteix en una casa d'acollida a Kaolack per a 152 nens talibés. L'educació i la sanitat són els eixos entorn dels quals gira l'actuació de la fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.