Societat

Excursionisme

Cent tones de material per a les obres de Sant Aniol, dutes a peu per voluntaris

Tres anys després d'iniciar-se els treballs per reobrir el refugi, ja s'hi han gastat 225.000 euros i en falten uns 400.000 més per completar el projecte

Aquesta tardor ha començat una nova fase de les obres de rehabilitació de l'antiga rectoria de Sant Aniol d'Aguja com a refugi excursionista, amb el condicionament d'un dels cossos annexos a la casa principal. Quan s'acaben de complir tres anys de l'inici dels treballs, impulsats pels Amics de Sant Aniol d'Aguja, s'han completat les estructures, dues de les façanes i la coberta de l'edifici gran, i s'ha consolidat la característica volta de l'annex esmentat. L'any vinent pensen treballar en les instal·lacions de la casa gran i en la restitució del rellotge de sol de la seva façana. “Fins ara hi hem gastat uns 225.000 euros”, resumeix el president de l'entitat, Quim Oliver, Xari. Per acabar-ho del tot –hi afegeix– es calcula que caldran uns 400.000 euros més. “Si treballem al ritme d'aquests tres anys, podria estar d'aquí a quatre anys”, pronostica. Una part important del material de construcció utilitzat s'ha portat a l'espatlla de voluntaris fins a Sant Aniol, on no arriben ni cotxes ni camions. Han estat unes cent tones, calcula l'entitat. Traduït a diners, ha representat un estalvi d'uns 25.000 euros en el lloguer d'un helicòpter.

La meitat de les despeses s'han cobert amb ajudes de la Generalitat i la Diputació. L'altra meitat prové de les quotes dels 400 membres de l'associació, activitats benèfiques i aportacions d'empreses i entitats, entre les quals destaca l'Obra Social de La Caixa. Altres col·laboradors (els ajuntaments de Montagut i Oix i Sant Llorenç de Cerdans, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci de l'Alta Garrotxa) hi col·laboren sobretot amb ajuda logística.

Concert de Jaume Arnella, avui a Santa Maria de Porqueres

Jaume Arnella ofereix aquesta tarda a l'església de Santa Maria de Porqueres (18.30 h) un concert per recaptar fons per a la recuperació de Sant Aniol d'Aguja. L'entrada al concert –titulat Per un refugi amb cos i ànima, que és el lema de la campanya– és gratuïta, però els assistents estan convidats a fer donatius. Actes com el d'aquest veterà recopilador de cançons populars són una de les fonts d'ingressos per finançar aquelles obres. Els últims tres anys, els Amics de Sant Aniol han tingut la col·laboració desinteressada d'artistes, han organitzat activitats lúdiques com a ara dinars i sopars populars, han programat funcions teatrals i han posat a la venda samarretes amb aquesta finalitat. També han buscat –i han trobat– gent que apadrinés bigues i teules del futur refugi. Si bé la recaptació de recursos econòmics és molt important, fonts de l'associació Amics de Sant Aniol expliquen que les activitats tenen una altra finalitat: donar a conèixer el projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona