Societat

Judicial

Jutjaran al desembre l'excomptable dels pescadors de Blanes

La confraria acusa Rabassa d'haver carregat despeses personals a patrons

L'empleat va ser acomiadat al juliol

El jutjat d'instrucció número 4 de Blanes ha admès a tràmit una querella criminal de la Confraria de Pescadors contra l'excomptable Josep Rabassa. Segons l'entitat querellant, el treballador, acomiadat el mes de juliol, hauria imputat despeses personals a patrons d'embarcació de pesca de la confraria. El jutge ja ha fixat la data del judici per un delicte de malbaratament de fons i cabals públics: el dimarts 20 de desembre.

L'entitat que presideix Eusebi Esgleas sosté que l'extreballador hauria retirat diners del compte dels pescadors per pagar despeses personals, com ara deutes de la Seguretat Social de la seva companya. El president, però, admet que serà difícil saber quants diners va retirar Rabassa, ja que feia més de vint-i-cinc anys que treballava a l'entitat.

Apunts comptables

La confraria ha pogut constatar que, com a mínim, dos pagaments –un de 4.133,05 euros (el 9 de juliol del 2015) i un altre de 6.121,41 (el 31 de desembre del mateix any)– van ser destinats a assumptes personals. Alhora l'extreballador feia apunts comptables falsos: els 4.133,05 euros van ser carregats a una barca en concepte de Seguretat Social; els 6.121,41 euros es van atribuir entre sis patrons d'embarcació. La confraria ha detectat, a més, retirades de fons del dipòsit de clients sense justificació –una de 6.000 euros i una de 14.000, com a mínim–. Ràdio Girona va informar ahir que la confraria ha hagut de fer una provisió de 40.000 euros aquest any per respondre al deute fictici dels vaixells.

No és el primer cop que la confraria és notícia per un desfalc econòmic. El 2006 l'entitat va fer fora els aleshores president i secretari després de descobrir un forat d'un milió en despeses no justificades. Uns 200 pescadors formen part de la confraria, que va facturar l'any passat 10,5 milions, 2,9 dels quals gràcies a les captures de la gamba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia