Societat

festes i tradicions

La família Robafaves rep convidats per Sant Simó

Les festes de l'aplec de Sant Simó inclouen una quarantena d'actes fins al 30 d'octubre

Entre els més destacats, la visita del seguici popular de Barcelona d'aquest diumenge

Després que el seguici popular mataroní participés a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona a l'inici d'aquest 2016, ara els elements del seguici barceloní tornen la visita i viatjaran fins a a la capital del Maresme per acompanyar la Família Robafaves, els gegants de Sant Simó, l'Àliga i les autoritats de la ciutat a la tradicional cercavila que faran a l'ermita el dia 23. En aquesta ocasió, les figures barcelonines desfilaran al so del tradicional toc d'inici, que és amb el que comencen les celebracions de la festa major de Barcelona. La cercavila sortirà de la plaça de la Muralla per anar a l'ermita, on en arribar cadascú farà el seu ball. L'endemà, aquestes figures ja es podran visitar a l'Ateneu de la Fundació Iluro, l'espai que les acollirà fins al dia 1 de novembre. El dia 25 es farà la inauguració oficial d'aquesta mostra que restarà oberta fins Tots Sants. El seguici barceloní està format pels gegants de la Ciutat, Jaume I i Violant; els capgrossos macers; els gegants del Pi, Mustafà i Elisenda; els gegants de Santa Maria del Mar, rei Salomó i reina de Saba, així com el bestiari històric de la ciutat: l'Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou, la Víbria, la Tarasca i els Cavallets Cotoners. Tots participen en els moments més simbòlics de les festes de Barcelona.

Fins a final de mes

Aquesta cercavila és una de la quarantena d'activitats que inclou el programa de l'aplec de Sant Simó, que ja es van començar a desplegar el cap de setmana passat amb la Marxassa i el concert de la nova Orquestra de Mataró. Les festes de Sant Simó també tindran activitats infantils i esportives, la tradicional tómbola, el concurs fotogràfic, més cercaviles de gegants, teatre, ball de gitanes i mostra de música tradicional demà dissabte, ballada de sardanes i espectacles de màgia. La música hi tindrà, com cada any, un paper destacat amb diferents concerts de cant coral, recital de música barroca, el combat de glosa, cantada d'havaneres amb el grup Port Bo, que enguany celebra 50 anys damunt els escenaris, i un recull de cançons populars a càrrec dels alumnes de 3r de primària de l'escola Anxaneta, entre d'altres.

La diada del patró, el dia 28, com és tradicional les pastisseries vendran els sabres, el dolç que coincideix amb panellets i castanyes. A la tarda serà l'actuació castellera dels Capgrossos de Mataró i es podrà assistir a un concert de música barroca. El tradicional ball de Pescadors i la ballada de sardanes es faran diumenge 30 d'octubre al matí.

Les festes

Fins al 30 d'octubre

www.mataro.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia