gastronomia
El nou restaurant de La Rosaleda obrirà per Fires
Estarà gestionat per una aliança de tres entitats socials que treballen per a la integració laboral de col·lectius vulnerables
L'alcaldessa destaca que es recupera un espai emblemàtic de Girona
La Rosaleda Jardí Degustació. Aquest és el nom del nou restaurant que s'obrirà a partir del 28 d'octubre en aquest espai emblemàtic de la Devesa i que, segons va recordar ahir l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, reuneix “un munt de particularitats” en aconseguir que un “projecte clar” d'economia social serveixi per recuperar “un espai emblemàtic de Girona”. Així mateix ho va destacar la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana: “A part de la restauració i donar activitat a la Devesa és un projecte d'integració social” que formarà, tant en l'àmbit teòric com pràctic, cuiners i cambrers.
El nou restaurant estarà gestionat per una unió temporal d'empreses (UTE) del sector social. Són la Fundació Ramon Noguera, la Fundació Drissa i Ecosol de Càritas. Totes tres, segons va explicar Pepita Perich, en representació seva, treballen en l'àmbit social i, de fet, a banda de la contractació directa d'onze persones en el nou restaurant –vuit en procés d'inserció i tres especialistes que gestionaran l'activitat– també es crearan llocs de treball indirectes en les empreses proveïdores. Així, per exemple i entre molts altres, a La Rosaleda Jardí Degustació, es podran trobar els sucs ecològics de la Fundació Drissa i la pasta fresca de la Fundació Onyar. Perich també va destacar el fet que el restaurant compartirà sostre amb l'espai cívic i que, en aquest sentit, s'havia parlat amb l'associació de veïns per treballar per a la dinamització de l'espai. El projecte d'adequació del restaurant va començar l'estiu del 2015 i ha tingut un cost de 186.765 euros.
El nou establiment, que a més de l'espai interior tindrà terrasses tant a la part del passeig de la Devesa com al jardí, s'inaugurarà el 28 d'octubre, coincidint amb Fires, i estarà obert durant tot el dia fins al 5 de novembre. A partir de llavors, el restaurant servirà esmorzars i dinars de dimarts a diumenge i sopars les nits de divendres i dissabte.