Societat

societat

polèmica

Polèmica per un cartell del Raluy considerat “sexista”

L'Ajuntament de Girona ordena retirar els rètols publicitaris d'un espectacle del circ en què es veuen dues noies amb un vestit curt i escotat

El circ, sorprès, defensa la llibertat d'expressió

L'Ajuntament de Girona va ordenar ahir al circ Raluy Legacy que retiri un dels cartells publicitaris del seu pròxim espectacle a Girona perquè considera que difon un contingut “sexista”. En una piulada al Twitter l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, explicava ahir al matí que havien comunicat al circ que retirés “els cartells publicitaris amb contingut sexista” que el circ ha penjat pels carrers de Girona amb motiu de les Fires.

Fonts del consistori explicaven que havien rebut queixes sobre el cartell, en què es veuen dues noies amb uns vestits curts i escotats, i que havien decidit ordenar que es retirés el cartell –repartit arreu de la ciutat– perquè no complia uns criteris mínims d'ètica, i menys en un període de fires en què s'ha iniciat la campanya No és no. No facis el borinot, per conscienciar sobre les conductes sexistes i prevenir-les.

Lluïsa Raluy, del circ Raluy Legacy, es mostrava ahir molt sorpresa per la decisió de l'Ajuntament en ple “segle XXI” i recordava que des del juny passat estan fent la gira amb el nou espectacle. L'espectacle del circ ha passat ja per nombroses poblacions catalanes –actualment són a Cassà de la Selva– i, segons Lluïsa Raluy, els espectacles els han vist més de 50.000 persones i en cap població s'havien trobat amb un cas semblant. El cartell, juntament amb els altres dos cartells publicitaris, mostra “els artistes del circ més estimats” vestits tal com fan l'espectacle i, en el cas de les noies, surten a la fotografia amb els vestits amb què fan l'espectacle d'acrobàcia sobre patins. “És un número molt perillós i un dels estel·lars. Tenen molts seguidors i fans”, i recordava que s'anuncia com “un espectacle per a adults que cap nen i nena s'hauria de perdre”. “Està enfocat cap als adolescents i tenim un públic jove”, afirma.

Amb tots aquests arguments i defensant que és “una forma d'expressió com qualsevol altra”, Lluïsa Raluy es mostrava contrària a retirar els cartells. “Una altra cosa és que hi hagi un cartell en un lloc mal col·locat o que sigui per seguretat a la via pública”, hi afegia. De totes maneres, la responsable del circ insistia que estan a disposició del consistori gironí, amb qui sempre han tingut una bona relació. “No hi ha d'haver cap problema”, deia Raluy, que, a més, insistia que per qualsevol queixa els ciutadans es poden adreçar a ells mateixos per parlar-ne.

LA FRASE

Hem comunicat al circ Raluy que retiri els cartells amb contingut sexista que ha penjat a la ciutat
Marta Madrenas
alcaldessa de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES