Societat

parc tecnològic

L'administrador concursal diu que el parc no té futur sense les administracions

El consell social de la UdG aprova l'aportació per al Parc Científic l'endemà de la tensa reunió entre el rector, el president de la Diputació i l'alcaldessa

El consell social de la Universitat de Girona (UdG) va aprovar ahir, sense estridències i seguint el guió prefixat, l'aportació de 3,4 milions d'euros per salvar el Parc Científic i Tecnològic. A grans trets, la UdG es compromet pràcticament en els mateixos termes que la Diputació, que ho va sotmetre al ple; és a dir, terminis a banda, els diners només s'hi poden posar un cop tancat el concurs de creditors.

Un pas important, però que no servirà de res sense les aportacions imprescindibles de l'Ajuntament de Girona (dos milions), la Diputació (sis) i la Generalitat (4,9). En aquest sentit, i com ja va avançar el subdelegat del govern de l'Estat en funcions, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, l'informe de l'administrador concursal, que avalua la situació econòmica del Parc Científic i les propostes de viabilitat, conclou que el complex té una “insolvència estructural” des del 2010, segons informa ACN. Aquest va ser el primer any en què no va poder fer front al pagament de les quotes a l'Estat, tot i que la fundació no va comunicar la situació d'insolvència al jutjat mercantil fins al setembre del 2014. L'administrador concursal assegura que els factors que la provoquen existeixen des de l'inici. Amb tot, aquesta és només una petita part, la que ha transcendit de l'informe, perquè l'administrador fins i tot dubta que tot i aquestes aportacions el parc sigui viable.

Bonet, contra les cordes

El rector de la UdG i president del Patronat del Parc Científic i Tecnològic, Sergi Bonet, es va refermar ahir en la necessitat de pressionar la Diputació i l'Ajuntament, com diu que també ha hagut de fer amb la mateixa UdG, desvinculant, això sí, qualsevol conflicte entre administracions.

Amb tot, la tensió és evident. Dimecres a la tarda, en una reunió, Pere Vila, president de la Diputació, i Marta Madrenas, alcaldessa de Girona –amb la participació del mateix administrador concursal–, van advertir Bonet de l'error en la seva estratègia de focalitzar la responsabilitat només en la Diputació i l'Ajuntament. De fet, ambdues institucions volen aportar els diners. No va funcionar, si més no de moment.

La tensió pot anar pujant i, fins i tot, no es descarta que ambdues institucions valorin aportar directament els diners, en els terminis que considerin viables per a la seva tresoreria, directament a la UdG, perquè els gestioni en aquesta crisi.

Sobre la taula, però, hi ha un tema de més profunditat, com és el de la mateixa viabilitat del parc més enllà de les milionàries aportacions, a fons perdut, de la Diputació i l'Ajuntament.

LA FRASE

No hi ha conflictes entre administracions, però com a president del patronat he de pressionar
Sergi Bonet
president del patronat del parc i rector de la udg

LA DATA

10.11.16
Expira
la pròrroga que es va aconseguir gràcies a la Diputació i l'Ajuntament per resoldre el concurs de creditors.

LA XIFRA

150.000
euros
és el que cobrarà l'administrador concursal per la gestió del concurs de creditors del Parc Científic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia