Societat

Municipal

L'Ajuntament desencalla el futur de Ca l'Alier amb un nou acord amb Cisco

Feia un any que el projecte de fer de l'antiga fàbrica un centre d'innovació al Poblenou estava aturat

El consistori invertirà 10 milions a reformar-la, i hi implicarà pimes

L'Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb la multinacional Cisco Systems per desencallar la rehabilitació de Ca l'Alier, un antic recinte fabril del Poblenou que es rehabilitarà i es convertirà en un complex d'empreses d'innovació tecnològica. El projecte prové de l'època de l'alcalde Xavier Trias, que l'emmarcava en la política de ciutats intel·ligents i l'any passat, amb el canvi de color polític a l'Ajuntament, va quedar congelat a l'espera d'una redefinició, cosa que va comportar la retirada de Schneider Electric, l'altra multinacional implicada en la reforma, i va generar dubtes sobre la continuïtat de Cisco.

El calendari inicial preveia que el 2016 les dues companyies s'instal·lessin al recinte, on també s'emplaçaran les oficines del BIT Habitat, una fundació municipal d'innovació urbana. Ara la previsió és acabar la reforma al maig del 2018. L'Ajuntament va anunciar ahir en un comunicat que el nou acord amb la multinacional nord-americana consisteix en una addenda al conveni signat el contingut de la qual no es precisava més enllà d'afirmar que “l'empresa manté el seu compromís amb la ciutat”.

La nova entesa, en tot cas, és a la baixa. El regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, va explicar a aquest diari que Cisco no ocuparà els 1.700 m² construïts previstos inicialment. Al final seran uns 1.100, segons Colom, i matisa que una part corresponen a la planta subterrània que també havia d'ocupar l'empresa i que “ja fa temps es va decidir que només es destinarà a serveis comuns del recinte”.

L'aportació econòmica de l'empresa a la rehabilitació, corresponent a l'arrendament durant 15 anys i que l'empresa avança per sufragar les obres, també es redueix en proporció a l'espai ocupat. En principi, eren 4,5 milions més IVA. Ara seran “més de 3 milions”, diu Colom, sense més precisions. El que es manté, segons l'edil, són els 22 milions d'inversió posterior que Cisco preveia destinar en les seves instal·lacions.

La reforma de Ca l'Alier està xifrada en 10 milions, que l'Ajuntament preveu recuperar amb el cobrament avançat dels lloguers a Cisco i la resta d'empreses que s'hi instal·lin com a arrendatàries. El consistori ja busca pimes, professionals i centres d'investigació per ocupar el lloc que queda respecte a les previsions inicials, incloent-hi els 370 m² que havia d'ocupar Schneider, que fa un mes va anunciar que renunciava al projecte, anunciat al juliol del 2014, pels retards que arrossegava. Colom diu que ja hi ha hagut contactes amb empreses interessades a instal·lar-s'hi.

Fa dos anys es va dir que la reforma de Ca l'Alier ocuparia 160 persones. En el comunicat emès ahir, el tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, només diu que “a mitjan termini i de manera indirecta es podrien crear més d'un centenar de llocs de treball”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva