Societat

La millor cuina se cita al Fòrum Gastronòmic

Vicent Guimerà, de L'Antic Molí d'Ulldecona, rep el premi Cuiner de l'Any

L'esdeveniment se centra en els dolços i la pastisseria

Avui serà el torn de Carme Ruscalleda

Nandu Jubany, Gaggan Anand, Oriol Balaguer, Sergio i Javier Torres, Josep Pelegrín, Xano Saguer, Patrick Roger i Christian Escribà van ser ahir alguns dels protagonistes de la primera jornada del Fòrum Gastronòmic, la trobada gastronòmica de referència, que en aquesta edició se centrarà en l'univers dels dolços i la pastisseria.

El fòrum, que es fa al recinte Gran Via de Fira Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat, espera superar els 57.000 visitants que va rebre en l'edició anterior. En tot cas, és un dels esdeveniments més importants del món de la gastronomia, en què les presentacions, les demostracions, les conferències i els tallers no s'aturen. Entre els actes més emotius d'ahir, destaca un homenatge a Mey Hofmann, una figura clau de la nostra cuina, que va morir fa uns mesos.

A banda de les exhibicions –entre les més esperades, la de l'indi Gaggan Anand–, es va triar el Cuiner de l'Any, que aquest cop ha estat Vicent Guimerà, del restaurant L'Antic Molí d'Ulldecona, al Montsià. Guimerà va obrir L'Antic Molí el 2004, amb només 24 anys, i ofereix “una cuina de mercat, creativa i basada en el producte de proximitat”, que aconsegueix gràcies a una “relació de tu a tu” amb els productors, tant els pagesos que li subministren hortalisses, fruites i verdures ecològiques, com els pescadors, els ramaders i els formatgers. Els finalistes del premi Cuiner de l'Any van ser Quim Coll, de 4 amb 5 Mujades, a Barcelona; Alain Guiard, de La Mundana, al barri de Sants de Barcelona; David Andrés, del Somiatruites, a Igualada, i Iolanda Bustos, de La Calèndula, a Regencós (Empordà).

Avui, a partir de les deu del matí, passaran pel fòrum cuiners de la talla de Carme Ruscalleda, Ricard Camarena i Paco Pérez, a més de mestres xocolaters i pastissers com Nina Tarasova, Ramon Morató i Josep Maria Ribé.

LA DATA

26.10.16
Finalitza
el Fòrum Gastronòmic al recinte Gran Via de Fira Barcelona, a l'Hospitalet de Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia